LEGENDARNI OMEROVIĆ ZABRINUT: Partizanu HITNO potreban plan!

Autor: VLADIMIR ZOGOVIĆ

Sport

14.08.2022

16:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Katastrofalan start sezone u Partizanu izazvao je veliku buru.

LEGENDARNI OMEROVIĆ ZABRINUT: Partizanu HITNO potreban plan!

Foto: FK Partizan

Fahrudin Omerović

Ceh je platio Ilija Stolica, kojeg je na trenerskoj klupi zamenio Gordan Petrić, a po mišljenju legendarnog golmana Fahrudina Omerovića, koji se Srpskom telegrafu javio iz Istanbula, crno-belima je neophodan dugoročan plan oživljavanja, koji bi obuhvatio rekonstrukciju svih klupskih struktura, od samog rukovođenja, igračkog kadra, struke i omladinske škole.

Dobar primer kontinuiranog rada koji je donosi rezultat klub iz Humske mogao bi da potraži u najbližem komšiluku - Crvenoj zvezdi, iako bi u Partizanu nesumnjivo potražili alibi i razne nefudbalske izgovore za uspehe koje postiže najljući rival.

LOŠE FINANSIJE

- Zvezda dominira dugi niz godina. Dugo na okupu ima ekipu i ostvarila je zapažene rezultate u Evropi. Problem klubova je što često moraju od početka da stvaraju ekipu svake godine. Menjanje igračkog kadra stvara poremećaje. Crveno-beli imaju kontinuitet, čuvaju kostur tima i dugo imaju trenera Stankovića koji radi dobar posao. Možda su njihovi rezultati za nekog iznenađenje, ali za mene nisu, Zvezda je nezgodan protivnik za svaku ekipu u Evropi - kaže Omerović za naš list i nastavlja:

- Partizanu je hitno potreban plan, jedan dobar projekat koji će obuhvatiti sve u klubu - od uprava do trenera i igrača. Od vrha do dna. Raditi dugoročno i praviti bazu. Sada se drugačije razmišlja nego ranije. Želi se instant rezultat, vodi se time da je pametnije dovesti iskusnog igrača koji će odmah doneti uspeh, ali to nije dobro. Ulaganje u omladinski pogon je mnogo važno, sećam se da je Partizan imao izlazne transfere od sedam-osam miliona evra. Sada, koliko vidim, ne ide mu naruku ni finansijska situacija, koja može da napravi ozbiljan problem - dodaje naš sagovornik.

POTREBAN VIZIONAR

Sve to probudilo je revolt među navijačima koji žele da vide leđa upravi s Miloradom Vučelićem i Milošem Vazurom na čelu.

- Navijači u Srbiji, kao i u Turskoj, imaju veliki potencijal. Kada dođe do loših rezultata, normalno je da protestuju, ali to čine na agresivniji način, tražeći smenu uprave i igrača. Nije lako voditi klub s tolikim brojem navijača. To mora biti čovek koji je spreman na sve, mora da predviđa i pozitivne i negativne stvari - ističe Omerović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading