PET DOKAZA da je Arena sport već prvog vikenda objasnila Sport klubu kako se radi Premijer liga

Autor:

Sport

09.08.2022

07:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najjača fudbalska liga na svetu se vratila na velika vrata, a gledaoci u Srbiji su sve to imali priliku da isprate u drugačijoj, moćnijoj atmosferi

PET DOKAZA da je Arena sport već prvog vikenda objasnila Sport klubu kako se radi Premijer liga

Foto: Tanjug/AP

Aleksandar Mitrović slavi gol

Posle 12 godina na Sport klubu najbolji engleski fudbal preselio se na TV Arena sport.

Proteklog vikenda odigrano je uvodno kolo Premijer lige, a ljubitelji fudbala mogli su da uživaju uz prenose na Areni.

Arena je od samog starta dokazala da je sa razlogom otkupila prava za Premijer ligu, i da će gledaoci narednih godina imati savršen doživljaj sa terena širom Engleske.

Mi smo izdvojili pet stvari u kojima se Arena, već na samom početku, daleko izdvojila od SK u praćenju najbogatije i najbolje lige u Evropi.

MULTIPRENOS

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Po prvi put smo imali mogućnost da pratimo multiprenos Premijer lige. U subotu od 16 časova na programu su bile četiri utakmice, a najbitnije detalje i golove smo mogli da vidimo u direktnom prenosu na kanalu Arena sport 1 premium

Za razliku od Sport kluba, koji je prenosio samo po jedan meč, Arena se odlučila na novinu koja je obradovala sve koji su prikovani za male ekrane ispratili start najbolje lige u Evropi. 

Pored toga, svako ko je želeo da pogleda neku specifičnu utakmicu mogao je to da uradi na nekim od ostalih Areninih kanala, pošto su sva četiri duela uživo prenošena.

STUDIO

Republika

Foto: TV Arena sport/printscreen

Studio Arene sport

Korak unapred u odnosu na Sport klub Arena je napravila i u studiju. On, pre svega, izgleda svetski i podseća na one najbolje iz Engleske i SAD. 

Veliki ekran u pozadini i travnata podloga gledaocima donose pravi fudbalski doživljaj.

Takođe, za razliku od kolega sa SK novinari Arene sport su u emisijama bili obučeni kako dolikuje, pa su u prošlost otišle emisije koje su bile vođene u bermudama i šortsevima.

STRUČNI GOST

Republika

Foto: Starsport

Nebojša Milošević

Prethodnih godina na Sport klubu u emisijama o Premijer ligi imali smo prilike da vidimo samo novinare ove televizije, koji su međusobno komentarisali dešavanja i događaje sa terena širom Engleske.

Arena je i tu napravila veliki pomak, pa smo već od prvog kola mogli da slušamo stručne komentare poznatog trenera Nebojše Miloševića.

On će tokom cele sezone biti u ulozi stručnog konsultanta, pa će gledaoci njegove opservacije i zapažanja moći da prate iz nedelje u nedelju.

STATISTIKA

Ozbiljnost u prenošenju Premijer lige Arena je pokazala i boljim prikazom statističkih podataka.

Gledaoci su imali prilike da na sjajan način vide zanimljivosti, statistiku i sve ono što ide uz Premijer ligu.

Arena je po uzoru na "Skaj sports" i "BT sports" i ovde odradila fenomenalan posao, a verujemo da će u narednom periodu sve to biti podignutno na još viši nivo.

HD PRENOSI

Sve utakmice Premijer lige Arena je prenosila na kanalima u HD rezoluciji, a u HD-u je bio i subotnji multiprenos.

Na Sport klubu uopšte nije bio takav slučaj, pošto se veliki broj mečeva svakog vikenda prenosio na kanalima koji uopšte nemaju takvu rezoluciju.

Često se dešavalo da utakmice velikana engleskog i evropskog fudbala gledamo na skrajnutim kanalima, koji neretko nisu imali ni komentatore, a kamoli HD sliku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading