POČETAK HAOSA! Ukrajinci tužili FIFA - traže 50.000.000 evra!

Autor:

Sport

18.07.2022

12:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šahtjor rešio da potraži svoja prava na sudu, ako ostali klubovi krenu tim putem - biće veselo.

POČETAK HAOSA! Ukrajinci tužili FIFA - traže 50.000.000 evra!

Foto: Tanjug/AP

Ukrajinski fudbalski klub Šahtjor iz Donjecka tužio je Svetsku fudbalsku federaciju (FIFA) Sudu za sportsku arbitražu u Lozani i zahteva odštetu od 50 miliona evra, preneo je danas britanski Atletik.

 

Šahtjor se bunio na odluku donesenu 21. juna, u kojoj stoji da treneri i igrači imaju pravo da suspenduju svoje ugovore sa ukrajinskim klubovima do 30. juna 2023. godine, ukoliko prethodno ne dođe do dogovora između igrača i trenera i njihovih sadašnjih klubova (rok za dogovor je bio 30. jun).


Ukrajinski klub pregovarao je sa brojnim klubovima oko prodaje stranih fudbalera, ali je sve propalo posle odluke FIFA.

Šahtjor je tako došao u poziciju da u devet dana mora proda sve igrače, ali su zainteresovani klubovi znali da je potrebno da sačekaju tih devet dana i da onda mogu da dovedu bilo kog fudbalera iz Ukrajine bez obeštećenja.

Zboge odluke FIFA Šahtjor je izgubio šansu da proda četiri stranca za ukupno 50 miliona evra, barem tako tvrdi izvršni direktor kluba Sergej Palkin.

- Zboge odluke FIFA Šahtjor je izgubio šansu da proda četiri stranca za ukupno 50 miliona evra - izjavio je Palkin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
pekicmeki

20.07.2022 08:45

Zboge odluke FIFA Šahtjor je izgubio šansu da proda četiri stranca za ukupno 50 miliona evra, barem tako tvrdi izvršni direktor kluba Sergej Palkin. - Zboge odluke FIFA Šahtjor je izgubio šansu da proda četiri stranca za ukupno 50 miliona evra - izjavio je Palkin. Samo se Baden Baden piše dva puta, Sve ostalo je dovoljno samo jednom. Zašto mislite da nismo u stanju da zaptimo jednu rečenicu. Plaćeni ste po slovima pa popunjavate prostor?