Tončev: Cilj nam je da stignemo do treće runde kvalifikacija, Zvezda i još četiri kluba žele Mitrovića!

Autor:

Sport

15.07.2022

11:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istorija se ponavlja!

Tončev: Cilj nam je da stignemo do treće runde kvalifikacija, Zvezda i još četiri kluba žele Mitrovića!

Foto: Starsport

Ponovo su se ukrstili putevi Radničkog i Gzire Junajted u UEFA takmičenjima. Niški tim je pre četiri godine u kvalifikacijama za Ligu Evrope slavio sa ukupnih 5:0 u dvomeču, a sada će se Radnički i klub sa Malte sastati u 2. kolu kvalifikacija za Ligu konferencije.

Prvi čovek Radničkog Ivica Tončev prokomentarisao je predstojeći dvomeč.

Republika

Foto: Starsport

Ivica Tončev

- Od sinoć znamo da je naš protivnik u drugom kolu kvalifikacija Gzira sa Malte. Mi ih jesmo pobedili 2018. godine u kvalifikacijama, ali to ne mora ništa da znači. U međuvremenu je jako puno novca uloženo u razvoj fudbala na Malti, tako da se tamo sada igra odličan fudbal. Uostalom, to su fudbaleri Gzire i pokazali kada su pre tri godine godine eliminisali Hajduk iz Splita. I zato moramo da budemo jako oprezni. U kvalifikacijama nema lakih protivnika. Ono što očekujem je da Radnički pruži svoj maksimum bez obzira na protivnika. Naš cilj je treća runda i da se tamo odmerimo sa nekim renomiranim rivalom - rekao je Tončev.

Čelnik niškog tima dotakao se i Stefana Mitrovića, momka o kojem se ovih dana dosta piše i koga mediji  sele u Crvenu zvezdu.

- Tačno je da je Crvena zvezda zainteresovana za Mitrovića, ali pored šampiona Srbije se za usluge našeg igrača raspituju još četiri kluba. Ponude su ozbiljne, Upravni odbor će ih razmatrati, ali ono što mogu da kažem je da on neće otići iz Niša ispod cene od million evra. Takođe želim da naglasim da će Mitrović biti u Radničkom sve dok se ekipa takmiči u Evropi. Tek nakon toga ćemo razmotriti sve ponude koje za njega pristižu svakodnevno - jasan je Tončev.

Radnički gostuje na Malti već u četvrtak 21. Jula od 19 časova, a revanš u Nišu će se igrati 28. jula, takođe od 19 časova.

Gzira Junajted je u prvom kolu kvalifikacija eliminisala Atletik Eskaldes iz Andore. Na Malti je bilo 1:1, a u Andori 1:0 za Maltežane i to tek posle produžetaka. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading