Upoznajte Pelea iz Ćićevca: Ko je Mihajlo Petković, novi ljubimac Grobara?

Autor:

Sport

09.07.2022

21:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čeka ga velika karijera.

Upoznajte Pelea iz Ćićevca: Ko je Mihajlo Petković, novi ljubimac Grobara?

Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

Mihajlo Petković

Fudbaleri Partizana na fantastičan način otvorili su novu sezonu u Mozzart Superligi Srbije pobedom nad Javorom u Ivanjici od 4:0.

Ipak, sve je ostalo u senci mladog i supertalentovanog fudbalera crno-belih, Mihajla Petkovića.

Popularni Ćićko postigao je evrogol, kojim je Parnom valjku otvorio put ka trijumfu na teškom gostovanju.

Zbog toga smo odlučili da vas malo bolje upoznamo sa novim Partizanovom vunderkindom.

Reč je o momku koji je rođen 27. maja 2004. godine u Ćićevcu, zbog čega je u Humskoj i dobio nadimak "Ćićko".

Svoje prve fudbalske korake napravio je sa samo šest godina na terenu ćićevačke Sloge. Dve godine kasnije prešao je u novoformirani klub po imenu OFK Morava, koja je u to vreme krenula sa prikupljanjem najtalentovanije dece iz tog kraja.

Naravno, među njima je bio i Mihajlo Petković, kojeg su drugari i treneri prozvali Pele! Kako je vreme odmicalo, dečačić iz Ćićevca je krenuo sve više i više da napreduje, što je rezultiralo brojnim peharima i priznanjima za najboljeg strelca ili igrača.

Petković je od malena bio navijač Partizana, a 2016. godine mu se ostvarila želja da zaigra za voljeni klub.

Već u prvom meču u crno-belom dresu pokazao je raskošan talenat, koji je krunisao golom. Na početku je paralelno igrao u Ćićevcu i Partizanu, ali je veoma brzo prednost dobio velikan iz Humske, dok je u međuvremenu Petković dobio i poziv reprezentacije Srbije.

U mlađim kategorijama Partizana bio je jedan od najboljih igrača, pa je kao kadet igrao za omladince, jer je dobrano kvalitetom prerastao svoje vršnjake.

Njegove izuzetne sposobnosti nisu promakle ni prethodnom šefu stručnog štaba Aleksandru Stanojeviću, koji je polako krenuo da ga priključuje treninzima sa prvim timom još početkom 2021. godine. Otišao je i na pripreme u Tursku, a potom se vratio u omladince.

Ista situacija dogodila se i ove godine, kada je, takođe, pod palicom Aleksandra Stanojevića bio deo priprema u Beleku.

Stanojević je otišao, a na njegovo mesto stigao je Ilija Stolica, koji je golobradog mladića poveo na pripreme u slovenački Ptuj.

Popularni Ćićko je od prvog dana vredno radio, maksimalno se trudio, a njegov ogroman napredak mogli su da vide svi okupljeni u najstarijem gradu u Sloveniji.

Posebno se istakao na utakmici protiv moćnog Fenerbahčea, na kojoj je pokazao da novi trener maksimalno može da računa na njega.

Usled povrede Nemanje Jovića, Pele iz Ćićevca je priliku za debi dobio već u 1. kolu domaćeg prvenstva protiv Javora u Ivanjici. Lucidnim potezima, i prelepim pogotkom pokazao je da se radi o još jednom velikom talentu iz Partizanove škole.

Petković sada ima zadatak da nastavi sa dokazivanjem i pružanjem odličnih partija, a nema sumnje da će u tome imati podršku trenera, saigrača i navijača Partizana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading