Marakana ih raširenih ruku čeka: Dva vanserijska pojačanja oblače crveno-beli dres?

Autor:

Sport

02.07.2022

09:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ozbiljno se na beogradskoj Marakani pripremaju za novu sezonu

Marakana ih raširenih ruku čeka: Dva vanserijska pojačanja oblače crveno-beli dres?

Foto: Starsport

Ženski fudbalski klub Crvena zvezda u svojim vitrinama poseduje samo jedan trofej. U pitanju je pehar namenjen pobedniku nacionalnog kup takmičenja koji je osvojen 2018. godine, a čini se da crveno-bele u sezoni pred nama imaju ambicija da nakon 12 godina dominacije subotičkog Spartaka, pokušaju da se umešaju u borbu za šampionski pehar.

Kako e nezvanično sazanje, rukovodstvo kluba je zainteresovano da među crveno-bele dovede dva ekstra pojačanja. U pitanju su Nina Matejić i Ivana Damnjanović.

Nina Matejić ima svega 17 godina, ali i već dve superligaške sezone iza sebe. Igra na poziciji klasičnog centarfora i stručnjaci smatraju da je jedan od najvećih talenata srpskog ženskog fudbala. Prethodne dve sezone provela je u redovima ŽFK Požarevac i ŽFK Sloga iz Zemuna. I pored evidentne mladosti, Nina Matejić je već sada standardna reprezentativka najbolje selekcije Srbije.

Foto: Instagram.com/matejic_nina

Nina Matejić

 

Pored Nine Matejić, crveno-beli dres ovog leta bi trebala da obuče i Ivana Damnjanović. Dvadesetosmogodišnja fudbalerka nekaa je nastupala za lajkovački Železničar, lazarevački LASK i Crvenu zvezdu, a 2014. godine se otinula u Sjedinjene Američke Države gde je izgradila zavidnu fudbalsku karijeru.

Sa navedena dva pojačanja jasno je da će ambicije devojaka sa Marakane biti daleko veće, a ostaje nam da vidimo hoće li to biti i dovoljno da se ugrazi apsolutna dominacija subotičkog Spartaka koji već 12 godina suvereno vlada srpskim ženskim fudbalom i koji će u narednoj sezoni pokušati da napravi i korak više kada je UEFA Liga šampiona u pitanju, s obzirom da će se jedan od kvalifikacionih turnira elitnog takmičenja odigrati polovinom avgusta meseca na Gradskom stadionu u Subotici.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading