Stevanović napustio mesto predsednika UO OFK Beograda!

Autor:

Sport

25.06.2022

19:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Upravnog odbora OFK Beograda Saša Stevanović napustio je danas tu funkciju.

Stevanović napustio mesto predsednika UO OFK Beograda!

Foto: Vladan Lukić

Stevanović je preuzeo odgovornost za to što se tim sa Karaburme nije vratio u Prvu ligu Srbije:

- Poštovani ofkovci, čekao sam zvaničnu odluku saveza o popunjavanju Prve lige i priliku da se konkretno oglasim. Kada sam prihvatio mesto predsednika UO pre godinu i po dana, rekao sam da je primarni cilj ulazak kluba u viši rang i da, ukoliko to ne uspemo, snosiću najveću odgovornost. Toga se i danas pridržavam, te sam odluku o ostavci preneo UO i predsedniku Skupštine kluba- rekao je Stevanović, a preneo OFK Beograd.

Bivši golman "romantičara" verovao je u plasman u viši rang, ali nije umeo da objasni razloge neuspeha.

- Klub sam prihvatio da vodim na predlog KPO i navijača u trenutku kada je bio 12. na tabeli, gde se igračima i zaposlenima dugovala jedna plata, sa neplaćenim reprogramom za snabdevanje strujom. Za kratko vreme smo stabilizovali tim i na kraju prolećnog dela zauzeli 6. mesto (računajuci samo proleće bili bismo prvi), isplaćen je reprogram za struju, plaćeni su troškovi i stabilizovano plaćanje plata zaposlenima u klubu. Letnji prelazni rok iskoristili smo da pojačamo tim i jesen završili na prvom mestu.

- Tokom zime, vodeći se istim kriterijumima pojačali smo tim, doveli trenera sa većim iskustvom i čoveka koji je vodio timove u višem rangu. Očekivali smo da proleće nastavimo u još boljem izdanju. Od svega očekivanog, desilo se suprotno i krajnji rezultat je neulazak u viši rang. Kao najodgovorniji za takav rezultat, odlučio sam da podnesem ostavku i prepustim mesto nekome ko će pokušati da ostvari taj rezultat-
 istakao je Stevanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading