BONĐORNO! Orlovi lete sa Apenina! Piksi od igrača iz Serije A može da napravi moćan tim!

Autor:

Sport

22.06.2022

04:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na čak 11 fudbalera iz Kalča, i to na svim pozicijama, selektor Srbije ozbiljno računa da nastupe u Kataru.

BONĐORNO! Orlovi lete sa Apenina! Piksi od igrača iz Serije A može da napravi moćan tim!

Foto: Starsport

Dragan Stojković Piksi

Bonđorno, selektore! Draganu Stojkoviću Piksiju gotovo pola reprezentacije može da se obrati na italijanskom jeziku jer čak 11 fudbalera koje je pozivao na prethodne utakmice Srbije igra u Seriji A. Oni su se tako dobro raspodelili po pozicijama da se od njih može napraviti moćan tim. Interesantno, i sam strateg "orlova" nastupao je za Veronu pre nego što se otisnuo u Japan i postao car.

Vanja Milinković-Savić (Torino) - golman "bikova" je jedan od trojice čuvara mreže na koje Piksi ozbiljno računa, a koji je do sada odigrao tek četiri meča. U junskom ciklusu Lige nacija on se na dva meča našao među stativama i odigrao ukupno 180 minuta, protiv Norveške i Švedske.

Republika

Foto: Starsport

Vanja Milinković-Savić

Nikola Milenković (Fjorentina) - nezamenljiv u odbrani, defanzivac "viole" odigrao je svih 360 minuta u nedavnim mečevima Lige nacija i sakupio ukupno 37 nastupa za Srbiju. Može da igra i na štoperu sa četiri igrača u zadnjoj liniji, ali i desno u kombinaciji sa tri odbrambena, pa smo ga i mi stavili uz desnu aut-liniju.

Matija Nastasić (Fjorentina) - još jedan defanzivac Fjorentine. Iskusni štoper nije bio na spisku selektora Stojkovića za minulu Ligu nacija, ali je uvek opravdao očekivanja na do sada odigrana 34 meča za reprezentaciju.

Aleksa Terzić (Fjorentina) - trio Fjorentine u zadnjoj liniji Srbije kompletira mladi fudbaler, koji je sakupio tek pet mečeva u nacionalnom dresu. On je bio u sastavu u Ligi nacija i odigrao je kao starter 63 minuta u pobedi na gostovanju Švedskoj.

Republika

Foto: Starsport

Aleksa Terzić

Saša Lukić (Torino) - deli klupsku svlačionicu sa golmanom Vanjom Milinkovićem-Savićem, ali i teren u reprezentaciji. Sada već iskusni defanzivac sakupio je 30 mečeva za Srbiju, a u ovoj Ligi nacija je igrao u sva četiri meča, pa je sakupio ukupno 157 minuta.

Ivan Ilić (Verona) - vezista Verone još je jedan mladi fudbaler na kojeg Piksi ozbiljno računa. Za Srbiju je odigrao tek tri utakmice, od toga 45 minuta u pobedi nad Slovenijom u Beogradu.

Darko Lazović (Verona) - da fudbaleri iz istih klubova dobro mogu da sarađuju i u reprezentaciji, može da potvrdi još jedan igrač sredine terena kluba iz grada Romea i Julije. Lazović je za Srbiju odigrao 24 utakmice, od toga 133 minuta u Ligi nacija.

Sergej Milinković-Savić (Lacio) - zvezda Lacija je jedna od nosilaca igre Srbije. Sergej je dres "orlova" oblačio na 34 utakmice i postigao je šest golova. U ovoj Ligi nacija je odigrao sva četiri meča, ukupno 277 minuta, i upisao gol-asistenciju protiv Slovenije u Beogradu.

Republika

Foto: Starsport

Sergej Milinković-Savić

Filip Đuričić (Sasuolo) - poznavalac terena u Italiji jedna je od uzdanica Srbije iz senke. On je do sada nanizao 35 meča u nacionalnom dresu, a na okupljanje za Ligu nacija se javio odmah posle oporavka od povrede, pa je igrao samo 70 minuta.

Filip Kostić (Juventus) - brzonogo krilo Srbije ovih dana stavlja potpis na ugovor sa Juventusom i, samim tim, ulazi u tim "orlova" s Apenina. Iskusni vezista odigrao je za Srbiju 48 mečeva i dao tri gola, ali je mnogo opasniji zbog asistencija. Na tri meča u Ligi nacija odigrao je ukupno 128 minuta i to samo zato što je Piksi kombinovao ekipu da bi imao što odmornije igrače za četiri meča u nizu i to na samom kraju naporne sezone.

Dušan Vlahović (Juventus) - najskuplji srpski fudbaler ikada biće nam nosilac igre još dugi niz godina. On zbog povrede nije bio na raspolaganju Stojkoviću za ovu Ligu nacija, ali će sigurno biti u sastavu za Mundijal u Kataru, gde će imati priliku da uveća saldo od 14 utakmica i sedam pogodaka za nacionalni tim.

Republika

Foto: Starsport

Dušan Vlahović

Međutim, ni to nije sve. Ukoliko se spekulacije italijanskih medija ispostave kao tačne, Luka Jović bi najavljenim prelaskom u Fjorentinu postao 12. "orao" u Seriji A, pa bi Piksi čak imao i za izmenu s klupe.

Mečevi za Srbiju i minuti u Ligi nacija:

Vanja Milinković-Savić 4 180

Nikola Milenković 37 360

Matija Nastasić 34

Aleksa Terzić 5 63

Saša Lukić 30 157

Ivan Ilić 3 45

Darko Lazović  24 133

Sergej Milinković-Savić 34 277

Filip Đuričić 35 70

Filip Kostić 48 128

Dušan Vlahović 14    0

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading