MAMIĆ: Boban, Prosinečki i Šimić uzimali novac!

Autor:

Sport

09.01.2018

17:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Siva eminecija hrvatskog fudbala, Zdravko Mamić, za neke je tvorac velikog Dinama, a za druge, onaj ko ga je srozao, danas je na konferenciji za medije izneo svoju odbranu, povodom optužbi tužilaštva da je tokom vladavine u klubu stekao veliku imovinsku korist od transfera fudbalera.

Zdravko Mamić

Zdravko Mamić je svoje obraćanje javnosti nazvao "Moja istina".

- Optužnica kaže da sam preko transfera izvukao stotine miliona iz Dinama. Oni kao da nikad nisu čuli za dogovore između klubova i igrača pri podeli odštete. Dario Šimić je dobio pet miliona maraka na račun u inostranstvu, Zvonimir Boban 13 miliona dolara, Robert Prosinečki, koji me sada proklinje po medijima, dobio je šest miliona maraka. Zašto ćutite? I svi ostali ćute - rekao je Mamić.

Najviše pažnje izazvali su njegovi sumnjivi poslovi koje je sklapao prilikom transfera aktuelnih reprezentativaca Luke Modrića i Dejana Lovrena.

- Nemoguće je da ja budem u zatvoru, a Modrić i Lovren na slobodi, ako sam ja kriv. Pa nisam valjda sam prebacio novac, nego su i oni učestvovali. Ali, naravno da nismo krivi, to je legalno i normalno u fudbalu. Na sudu su Modrić i Lovren dali istinit iskaz, a protiv njih je pokrenuta istraga za lažno svedočenje - rekao je Mamić, poručivši medijima:

- Nećete mirno spavati zbog ovoga što ste napravili Modriću i Lovrenu. Da cela Evropa piše o njima zbog suđenja i nekakvih istraga protiv njih. Tražim od predsednika i premijera da prekinu farsu koja se radi Modriću i Lovrenu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Zdravko Mamić

On je dodao da je svih ovih godina samo pomagao Dinamu i Hrvatskoj.

- U bankama sam desetine miliona evra podigao za Dinamo, ali dajući garanciju kroz imovinu svoje porodice. Toliko sam bio lud za Dinamom. Nismo mogli dobiti evro kredita, ali ja sam davao novac. Mogao sam u sekundi ostati bez svega što su moji dedovi stvarali. Dinamo mi duguje šest miliona evra i to mi nikad neće vratiti. Dinamo, recimo, ne može igraču dati dovoljan novac, a onda ja uskočim. Otvorio sam i hiljade radnih mesta, u Dinamu čistačice imaju platu od hiljadu evra - rekao je Mamić.

Mamić je na završetku konferencije dozvolio izliv emocijama.

- Jesam li ja Bin Laden, jesam li ja vođa ISIL-a? Dajte mi život! Pustite me da živim! Imam porodicu, pustite me. Nevin sam dok me ne osude. Pustite me da živim i da se smejem, pustite sud neka odluči. Ja sam najsiromašniji čovek u Evropi s obzirom na količinu novca koja je prošla kroz moje ruke. Sve sam potrošio za Dinamo, prijatelje i dao u humanitarne svrhe - zavapio je Mamić na kraju konferencije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading