MATIĆ ZBOG BOŽIĆA POBEGAO MURINJU!

Autor:

Sport

08.01.2018

06:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nema ništa preče od proslave Božića u krugu porodice! To znaju i srpski sportisti koji su Badnji dan i najradosniji hrišćanski praznik obeležili u krugu porodice.

RepublikaFoto: Instagram
Svuda zajedno: Uroš i Nemanja Matić

Zna to i Nemanja Matić, koji je od Žozea Murinja uzeo slobodno, pa u petak nije učestvovao u pobedi Mančester junajteda nad Derbijem (2:0) u FA kupu. Umesto toga seo je u privatni avion, "skoknuo" do Kopenhagena po brata Uroša, a onda su se zajedno uputili u rodno selo Vrelo da bi obeležili rođenje Isusa Hrista po julijanskom kalendaru.

BRŽI OD SUNCA

Ni 2.300 pređenih kilometara nije ih sprečilo da odu u šumu po badnjak na Badnji dan, a onda i da uz porodičnu trpezu dočekaju Božić. Matić će imati vremena da se odmori do 15. januara i narednog meča "crvenih đavola" protiv Stouka u Premijer ligi, ali zato ostale naše sportiste koji su išli da seku hrast pre svitanja obaveze čekaju mnogo ranije. Vezisti Crvene zvezde i Čukaričkog braća Slavoljub i Dragoljub Srnić zajedno su išli po badnjak, a umeće sekiricom demonstrirali su i ostali prvotimci crveno-belih Branko Jovičić i Marko Gobeljić. Od partizanovaca najvredniji je bio defanzivac Nemanja R. Miletić, koji je na Kosovu i Metohiji dočekao praznike.

RepublikaFoto: instagram.com/bakula33/
Vernik: Branko Jovičić
RepublikaFoto: instagram.com/nemanja_73/
Nemanja Miletić

BOGATA TRPEZA

Nije izostala ni bogata trpeza kojom je okončan Božićni post. Vrteli su se prasići na ražnju, lomila česnica. Veselo je bilo u domovima, ali i ispred pravoslavnih svetinja. Supružnici Danilo Anđušić i Ivana Maksimović ruski debeli minus i sneg u Kazanju zagrejali su poljupcima. Slavilo se i u Srbiji i Republici Srpskoj.

Srpske običaje, pravoslavne praznike i Beograd nije zaboravio nemački košarkaš Majk Cirbes koji je košarkašku erupciju doživeo u dresu Crvene zvezde. Na Božić po julijanskom kalendaru postavio je sliku na Instagramu uz poruku na srpskom jeziku:

- Srećan Božić, moja braća.

RepublikaFoto: instagram.com/maikzirbes33/
Srbija u srcu: Maik Cirbes
RepublikaFoto: instagram.com/ivanamaksimovic
Zaljubljeni: Danilo i Ivana
RepublikaFoto: instagram.com/sergej___21
Tradicija: Milinković Savić

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading