DAN KADA JE SRPSKI FUDBAL DOŽIVEO SVOJU NAJVEĆU SRAMOTU: Prekid koji je zauvek naneo ljagu na ovo takmičenje! (VIDEO)

Autor:

Sport

11.05.2022

10:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mečevi polufinala Kupa Srbije u fudbalu za sezonu 2021/22 na programu su danas, 11. maja.

DAN KADA JE SRPSKI FUDBAL DOŽIVEO SVOJU NAJVEĆU SRAMOTU: Prekid koji je zauvek naneo ljagu na ovo takmičenje! (VIDEO)

Foto: Starsport

Pehar Kupa Srbije

U danu kada će se za finale najmasovnijeg takmičenja boriti Partizan i Vojvodina, odnosno Crvena zvezda i Novi Pazar, srpski fudbal je doživeo, verovatno i svoju najveću bruku kada je klupski fudbal u pitanju.

Naime, na današnji dan pre 11 godina u finalu Kupa Srbije, na stadionu "Rajko Mitić" snage su odmerile ekipe Partizana i novosadske Vojvodine. 

U tom momentu novosadska ekipa u svojim vitrinama nije imala trofej namenjen pobedniku nacionalnog kup takmičenja i u Beograd su došli sa jasnom idejom da trofej krene put "srpske Atine". 

Imali su novosadski crveno-beli u tom momentu i respektabilan sastav. Imena poput Željka Brkića, Miroslava Vulićevića, internacionalca iz Gruzije Merebašvilija, Nikole Lazetića, Aleksandra Kataija, Oumarua,..., garantovala su u najmanju ruku ravnopravnu borbu sa velikim rivalom.

Na drugoj strani terena, tadašnji, a i sadašnji trener Aleksandar Stanojević imao je fantastičnu ekipu predvođenu Vladimirom Stojkovićem, Mladenom Krstajićem, Medom Kamarom, Milanom Smiljanićem, Stefanom Babovićem, Ivicom Ilijevim, Zvonimirom Vukićem,...

 

 

Od samog starta meča sve je išlo u kontra ritmu. Sam susret je kasnio jer igrači Vojvodine nisu želeli da započnu meč dok se njihovim navijačima ne dozvoli ulaz na tribine našeg najvećeg stadiona. 

Crno-beli su poveli pogotkom Prinsa Tejga u 16. minutu meča. Na isteku punog sata igre, Vojvodina stiže do izjednačenja, a strelac je bio Daniel Mojsov.

Partizan do nove prednosti stiže u 72. minutu. Zvonimir Vukić je bio precizan sa bele tačke, a zatim na scenu stupa sudija Slobodan Veselinović iz Valjeva.

Dotični delilac (ne)pravde prvo u 80. minutu poništava poptuno regularan pogodak novosadske ekipe, da bi tri minuta kasnije odlučio da ne svira jedanaesterac kojeg su svi na stadionu videli osvim Slobodana Veselinovića.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Poništen pogodak fudbalera Vojvodine

 

Nakon svega, rukovodstvo i fudbaleri Vojvodine su napustili teren i odbili su da okončaju susret, a meč je kasnije registrovan službenim rezultatom 3:0 u korist Partizana.

Uvertira za današnji susret istih ekipa svakako nije svetla, ali ostaje nada da se ovakve scene više nikada neće ponoviti u srpskom fudbalu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading