BOLI GLAVA OD CIFRE: Pordat čuveni Maradonin dres, cena prava sitnica!

Autor:

Sport

04.05.2022

16:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neverovatno.

BOLI GLAVA OD CIFRE: Pordat čuveni Maradonin dres, cena prava sitnica!

Foto: Tanjug/AP

Gotova je aukcija decenije. 

Dres Dijega Armanda Maradone, u kojem je postigao dva gola Englezima na Mundijalu 1986. godine, prodat je za 7.142.500 funti.

Još uvek nije poznato ko je kupac ove fudbalske relikvije.

Maradona je u četvrtfinalu SP 1986. godine postigao dva gola, a jedan od njih postignut je rukom.

Po završetku utakmice Maradona je taj pogodak prokomentarisao rečima "Božja ruka". Taj meč je odigran 22. juna 1986. u Meksiko sitiju, četiri godine nakon Foklandskog rata dve zemlje.

 

 

Ovaj dres je preko 35 godina bio u vlasništvu nekadašnjeg engleskog reprezentativxa Stiva Hodža, koji je na kraju meča zamenio dres sa Dijegom.

Aukcijska kuća "Sotbi" je dres izložila u svojim prostorijama u Londonu tokom internet aukcije, koja je trajala od 20. aprila do 4. maja. Početna cena na aukciji je bila četiri miliona funti, ali se nije procenjivalo da će dostići ovoliko visoku cenu.

Aukcijski rekord je postavljen 2019. godine, kada je dres legendarnog američkog bejzbol igrača Bejba Ruta, prodat za 5,6 miliona dolara. El Pibeov dres je sada druga najskuplja sportska memorabilija ikada, dok na vrhu ostaje originalni manifest Olimpijskih igara iz pera Pjera De Kubertena, koji je svojevremeno prodat za 8.8 milona dolara 2019. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading