EKSKLUZIVNO! Legendarni Pančev VERUJE U DEKIJA: On će PROBUDITI Ohija i Pavkova!

Autor:

Sport

29.04.2022

11:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Razgovarali smo sa čovekom koji je Crvenoj zvezdi doneo titulu prvaka Evrope o padu forme dvojice napadača crveno-belih koji nisu dali golove na sedam, odnosno pet mečeva zaredom, tačnije od marta.

EKSKLUZIVNO! Legendarni Pančev VERUJE U DEKIJA: On će PROBUDITI Ohija i Pavkova!

Foto: Starsport

Milan Pavkov i Ohi Omoijuanfo

Fudbaleri Crvene zvezde čvrsto stoje na zemlji, imaju dva boda više od večitog rivala Partizana na četiri kola do kraja Superlige Srbije i bliži su petoj uzastopnoj tituli prvaka naše zemlje. Takođe, crveno-beli će pokušati da odrane i trofej nacionalnog Kupa, a rival u polufinalu na Marakani 11. maja biće Novi Pazar, dok je sa druge strane par Paritzan-Vojvodina.

Ipak, u svakom raju ima i nevolja, a problem u Ljutice Bogdana predstavljaju napadači, odnosno njihova neefikasnost. Primera radi, Milan Pavkov nije dao gol od 14. marta i gostovanja Metalcu u Gornjem Milanovcu, ili ako ćemo preciznije sedam utakmica zaredom. Ništa bolji nije ni Ohi Omoijuanfo koji "posti" već pet mečeva, a poslednji put se radovao pogotku 20. marta na domaćem terenu protiv Kolubare.

Republika

Foto: Starsport

 

O "postu" Srbina i Norvežanina, razgovarali smo sa Darkom Pančevim, legendarnim napadačem Crvene zvezde, bivšom "Zlatnom kopačke" Evrope koji je postigao istorijski gol za titulu prvaka Evrope crveno-belih 1991. godine.

- Nisam imao predstavu da obojica toliko mečeva zaredom nisu dali golove. Svakako da to nije dobro, ne samo za napadače, već i za celu ekipu. Ja lično smatram da ekipa koja igra dobar fudbal, koja centrira, pravi akcije, da su uvek napadači najefikasniji. Uzmimo Liverpul kao primer, Salah i Mane su najefikasniji u ekipi, Liverpul igra dobar fudbal, kao i Bajern Minhen sa Levandovskim. Da ne izdvajam sad još određene ekipe, ali u mnogim ekipama gde se igra dobar fudbal, gde se kreiraju akcije i šanse, najbolji strelci su napadači - rekao je Pančev za početku razgovora za Republika.rs.

Republika

Foto: BSS

 

Strelac 97 golova na 115 utakmica u dresu Beograđana nastavio je u istom tonu.

- U Zvezdi to nije slučaj, najbolji strelci su ofanzivni vezni igrači, svakao da i oni treba da daju golove, velika je pomoć kad oni daju golove. Po meni, ako ekipa igra dobar fudbal, normalno i realno je da napadači budu prvi strelci u ekipi. Ne mogu tačno da objasnim što to tako nije u Zvezdi - istakao je Makedonac.

Republika

Foto: Starsport

 

Naš sagovornik smatra da bi neefikasnost Milana i Ohija trebalo da objasni i trener Dejan Stanković.

Najbolje bi bilo da o njihovom "postu" objasni trener Dejan Stanković, on sa njima radi svaki dan. Verovatno najbolje zna zbog čega je to tako. Recimo, unazad nekoliko godina ne sećam se kako su se sve zvali, dvojica prethodnih tamnoputih napadača, ni oni nisu bili prvi strelci u ekipi, ne znam zbog čega. Zvezda je uvek imala tu efikasnu, pas igru, proboj preko krila i centaršutevi, tako da su gore-dole špicevi uvek bili prvi strelci ekipe. Bar je tako bilo godinama pre toga, unazad. Sad Dejan treba da objasni zbog čega je to tako - poručio je čovek koji je na Marakani igrao od leta 1989. do leta 1991. godine.

Republika

Foto: Starsport

 

Nekadašnji ljubimac delija veruje da će Crvenoj zvezdi predstavljati problem ukoliko se dvojac napadača ne probudi na vreme.

-  Njihova neefikasnost može da predstavlja Zvezdi problem za dalje mečeve jer ako nemaš dovoljan broj golova oko napadača, to može da fali u određenim trenucima. Efikasnost nam je falila u Glazgovu, po meni zbog toga nismo prošli, inače bi otišli dalje. Tamo je falio gol-dva koji smo objektivno mogli da damo zbog svih šansi koje smo imali, ali efikasnost je zatajila. Svakako da to može da predstavlja problem, ali se nadam da će se to brzo ukloniti i naći način da se izvuku neka pozitivna rešenja - zaključio je Darko.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading