ČOVEK KOJI JE POBEDIO SMRT: Od bucmastog konobara do VLADARA svetskim fudbalom, Ferguson ga PREZIRE, bivši trener Zvezde imao veliki značaj u njegovoj karijeri!

Autor:

Sport

28.04.2022

13:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od običnog konobara do jednog od fudbalskih vladara.

ČOVEK KOJI JE POBEDIO SMRT: Od bucmastog konobara do VLADARA svetskim fudbalom, Ferguson ga PREZIRE, bivši trener Zvezde imao veliki značaj u njegovoj karijeri!

Foto: youtube.com/printscreen/

Šokantna vest o smrti Mina Rajole zatresla je čitav fudbalski svet, ali ono što je usledio niko nije očekivao.

Prvo se oglasio njegov doktor, koji je demantovao navode italijanskih medija, a potom se na Tviteru javio i sam Rajola, sa zanimljivom porukom za sve koji su ga "sahranili.

Ipak, njegova životna priča je mnogo zanimljiva, da bi se bacila, pa u narednim redovima uživajte u Minovom putu ka vrhu.

Na startu njegovog životnog puta nije moglo da se nasluti da će jednog dana postati jedan od najmoćnijih fudbalskih agenata.

Mino je 1967. godine rođen u italijanskom Salernu, ali se samo godinu dana kasnije njegova porodica preselila u Holandiju, i to u grad Harlem.

Njegov otac je, logično, otvorio piceriju "Napoli", a golobradi Rajola je u njoj radi kao konobar, dok je studirao pravo i igrao fudbal za lokalni Harlem.

Mino je oduvek bio veoma marljiva osoba, radio je po 20 sati dnevno, čistio je podove, prao sudove, konobarisao. Ubrzo je pored italijanskog naučio i holandski jezik, a razvio je i izuzetne socijalne veštine.

Rajola je već sa 19 godina pokazao kakav potencijal leži u njemu. Uložio je novac u lokalni Mekdonalds, a potom ga prodao i tako postao milioner. Iako je i dalje bio tinejdžer, već je prestao da se aktivno bavi fudbalom, koji je bio njegova najveća strast.

Kao i od fudbalske karijere, ubrzo je odustao i od studiranja prava. Svoju prvu fudbalsku funkciju imao je u Harlemu, u kojem je postao tehnički direktor.

On se u ovaj klub zaposlio na zaista neverovatan način, što  je decenijama kasnije otkrio i sam Rajola u jednom intervjuu.

- Predsednik Haarlema dolazio je u naš restoran svakog petka. Ja sam mu uvek govorio da ne zna ništa o fudbalu, a njemu je jednog dana prekipelo te mi je rekao: "Hajde ti onda pokušaj" - priseća se Rajola.

Ipak, njegov boravak u Harlemu doživeo je debakl, pa je ubrzo morao da napusti klub.

Rajola je po prvi put posredovao u jednom transferu, u pitanju je bio prelazak Barajana Roha iz Ajaksau Fođu. Strpljivi Mino je sa njim proveo sedam meseci u Italiji, kako bi mu pomogao da se privikne na nov način života. On je Rohu pomagao u maltene svemu, te su izgradili fantastičan, ali specifičan odnos.

Njegovo umeće primetio je Rob Jansen, u to vreme jedan od najpoznatijih holandskih fudbalskih agenata. On je momka iz Salerna zamolio da bude predovilac u dogovaranju transfera Denisa Bergkampa iz Ajaksa u Inter.

Rajola je ovo odradio na visokom nivou, a do detalja je proučio ugovor, kako bi i sam u budućnosti mogao da sklapa slične poslove. Ubrzo se zaposlio u Jansenovoj agenciji, ali je još brže odlučio da se osamostali u ovom poslu.

Rajolino vladanje fudbalskim tržištem započelo je kada je dogovorio transfer Pavela Nedveda u Lacio, na insistiranje njegovog prijatelja i bivšeg trenera Crvene zvezde Zdenjeka Zemana.

Republika

Foto: Starsport

Zdenjek Zeman

Sve posle ovoga je bila samo bajka za umešnog Italijana. Učestvovao je u nekim od najvećih transfera u istoriji fudbala, a njegovi klijenti bili su Zlatan Ibrahimović, Pol Pogba, Romelu Lukaku, Mario Baloteli, a među poslednjima to je postao i Erling Holand.

Iako ga svi klubovi sa kojima je pregovarao preziru, njegovi igrači ga obožavaju, jer im je pomogao da se obogate i profitiraju.

Mino je poznat i po svom odnosu sa medijima. Retko se javlja novinarima, a kada i odluči da prihvati poziv, razgovor sadrži ogromnu količinu psovki.

Kao i svaki hedonista i Rajola je izuzetno uživao u životu. Nakon transfera Pola Pogbe u Mančester junajted, u kojem je zaradio čak 25.000.000 evra, odlučio je da kupi Al Kaponeovu velelepnu vilu u Majamiju. Mina je ova kupovina koštala "samo" 9.000.000 evra, a on se hvalio da je imao popust, jer je povezan sa familijom Al Kapone.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Minova zlatna koka... Erling Haland

Pored svojih umeća na fudbalskom tržištu, bio je poznat i po neverovatnim izjavama.

Zlatan Ibrahimović mu je verovatno jedan od najuspešnijih klijenata, ali njihova saradnja počela je na veoma zanimljiv način. Kada su se prvi put videli, švedski fudbaler je bio šokiran Rajolinim izgledom, te ga je uporedio sa jednom od likova iz kultne serije "Sopranovi".

Republika

Foto: Tanjug/AP

Zlatan Ibrahimović

Rajola je imao spreman odgovor.

Taj sat koji nosiš, prilično je skup, zar ne - upitao je Mino, na šta je dobio potvrdan odgovor od Zlatana.

Koliko si golova postigao ove sezone - glasilo je sledeće pitanje za švedskog napadača, koji je u to vreme igrao za Ajaks,

Šest - odgovorio je Ibrahimović.

- Šest golova si postigao, a nosiš ovakav sat? Ti nisi vredan ovog sata - spustio je Rajola Ibrahimovića, sa kojim je kasnije imao veoma plodonosnu saradnju.

Ser Aleks Ferguson je jedan od najvećih trenera u istoriji fudbala, a njegova mržnja prema Rajoli bila je ogromna, što Škot nikada nije ni krio.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Aleks Ferguson

Njihov sukob započeo je još dok je Pol Pogba kao supertalentovani fudbaler bio deo Mančester junajteda. 

Rajola je sredio sastanak sa Fergijem, ali prgavi Škotnije hteo da ga započne dok se nije pojavio sam Pogba.

Kada je Francuz stigao, Ferguson ga je zapitao: "Ne želiš da potpišeš ovaj ugovor?".

- Ne pod ovim uslovima - odgovorio je kao iz topa Pol.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Pol Pogba

To je žestoko iznerviralo menadžera Junajteda, koji se potom okrenuo prema Rajoli i nazvao ga "piz*om".

Ferguson je toliko prezirao Rajolu, da mu je posvetio i jedan deo svoje autobiografije.

Koliko ga ustvari nije voleo, Ferguson ga je najbolje opisao u svojoj autobiografiji.

- Postoje jedan ili dva agenta koje jednostavno ne volim, a Mino Rajola jedan je od njih. Nisam mu verovao od prvog trenutka kada sam ga upoznao.

Sad kada je, ipak, živ, moći će da izdejstvuje basnoslovnu platu Erlingu Halandu, koji će tako postati jedan od najplaćenijih fudbalera na planeti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading