Ko umesto Kutinja? Ovo je sedam opcija za Liverpul

Autor: Mozzartsport

Sport

04.01.2018

19:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako je Jirgen Klop danas odbio da bilo šta komentariše povodom statusa Filipea Kutinja i transfer bombe koja se u narednim danima očekuje u Kataloniji, jasno je da se Nemac polako miri sa odlaskom Brazilca. Kutinjo neće konkurisati ni za meč protiv Evrtona, a dok Barsa steže obruč, klub sa Enfilda pažljivo skautira tržište u potrazi za Kutinjovim naslednikom…

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Felipe Kutinjo gotovo sigurno napušta Liverpul u januaru

Klop će u nastavku sezone osloniti na Salaha, Manea i Firmina. Ima i Solankea na klupi, a ima i Stardiža koji bi mogao da ode. To bi moglo da bude dovoljno, ali klub Liverpulovih ambicija i tradicije, nalaže sebi da dovede adekvatnu zamenu za Kutinja.

Koje su opcije? Ostrvski mediji su se bavili nekim imenima, a Miror je sastavio listu od sedam potencijalnih kandidata.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Tomas Lemar je realna opcija

Tomas Lemar (Monako)

Lemar je i prošlog leta čekao na odlazak Kutinja kako bi ga zamenio na Enfildu. Liverpul je tada bio spreman da plati 90.000.000 evra za Francuza, ali Kutinjo je ostao, a ni Monako nije bio baš spreman da Lemara doda rasprodaji svojih bisera. Lemara želi i Arsenal, koji je spreman da plati i 100.000.000 evra, ali se spekuliše da je Francuz poput Virdžila van Dajka prelomio da želi baš u Liverpul. Lemar je prva meta ako Kutinjo i jedina prepreka će biti Monako koji nije spreman da se usred januara odrekne jednog od najboljih igrača. Lemar ne bi imao pravo da igra u Ligi šampiona, ali isto pravilo ne sprečava Barselonu da dovede Kutinja.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aleksis Sančez nije realna opcija

Aleksis Sančez (Arsenal)

Ovo je samo hipotetičko rešenje. Ako Aleksis bude odlazio ove zime iz Arsenala, onda će otići u Mančester Siti kod Pepa Gvardiole. Nema sumnje da bi ga Klop rado video na Efildu, ali igrač ima drugačije planove.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Julijan Draksler je vrlo realna opcija

Julijan Draksler (PSŽ)

Draksler će sigurno narednog leta napustiti Pariz, a možda već i ove zime jer nema mesta u konkurenciji Mbapea i Nejmara. Takođe, njegova prodaja je jedan od prioriteta Svetaca zbog finansijskog fer-pleja. Neće ga pustiti  ispod 40.000.000 evra, a to je suma koju će Liverpul lako moći da plati. I pre dolaska na Park prinčeva, Nemac se pominjao kao moguće pojačanje Liverpula, a s obzirom da ga Jirgen Klop jako dobro poznaje iz Bundeslige, rastu mu šanse da dođe kao zamena za Brazilca. Dodatni kvalitet mu je što može da igra na više pozicija u ofanzivnoj liniji tima, a u Klopovom sistemu je to bitna stavka.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Janik Karasko bi bi mogao da bude realna meta

Janik Fereira Karasko (Atletiko Madrid)

Posle povrede u oktobru, karijera Belgijanca u Atletiku je počela da stagnira. Sada je došao i Vitolo pa Karaska očekuje još teži posao da bi se vratio u prvu postavu. Po stilu igre, Belgijanac je klasično krilo koje može da igra na obe strane. Što znači da bi mu prijali Premijer liga i Liverpulov stil igre. On je moguća opcija…

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Manuel Lanzini je odavno prerastao Vest Hem

Manuel Lansini (Vest Hem)

Još jedna “domaća” opcija, ali daleko realnija od Aleksisa. On po stilu igre najviše podseća na Kutinja i deluje kao prirodna zamena. Vešt sa loptom i sklon promeni pozicija u napadu kojima tumba defanzivne linija protivnika, Lansini je baš ono što treba Klopu. Spreman je za sledeći korak u karijeri s obzirom da je u Vest Hemu dostigao maksimum.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kristijan Pulišić je na listi želja Klopa još od dolaska u Liverpul

Kristijan Pulišić (Borusija Dortmund)

Mnogo prašine se diže oko talentovanog Amerikanca, ali on još nije pokazao zašto ga smatraju jednim od najperspektivnijih fudbalera današnjice. Pulišić nije među nosiocima igre u Dortmundu, uglavnom je u rotaciji, ali je u ovoj polusezoni bio jedan od boljih. Jirgen Klop je insistirao na njegovom dovođenju čim je preuzeo Liverpul, ali je Borusija bila nepopustljiva. Sada je nova prilika…

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nabil Fekir ipak je opcija samo u teoriji

Nabil Fekir (Lion)

Fekir je opcija samo u teoriji. Jer, za njega se interesuju i jači, i ozbiljniji klubovi od Liverpula. Ove sezone blistao u Lionu, ne zna se da li bolje dribla, asistira ili pogađa. Zreo je za neki od najvećih klubova Evrope, a u Lionu neće prihvatiti nikakve pregovore pre leta. Osim u slučaju neke ponude koju je nemoguće odbiti. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading