(VIDEO) BRUKA U ITALIJI: RAI prenosio meč Juventus - Torino bez TV komentatora!

Autor:

Sport

04.01.2018

09:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Italijanska televizija RAI Sport emitovala je meč četvrtfinala Kupa Italije između fudbalera Juventusa i Torina bez TV komentatora u znak protesta što nacionalna televizija neće prenositi utakmice Svetskog prvenstva u Rusiji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Detalj sa utakmice Juventus - Torino

RAI po prvi put u istoriji neće prenositi utakmice Svetskog prvenstva u fudbalu, koji će ove godine biti odigran u Rusiji.

Prava za prenos 64 utakmice sa Mundijala za 93 miliona dolara otkupio je Mediaset, koja je najveća komercijalna italijanska televizija. Ovu televiziju je 1987. godine osnovao bivši premijer Italije Silvio Berluskoni.

Italijanska državna televizija RAI ostala je bez TV prava za SP, a nema pravo da prenosi i nijednu utakmicu Serije A jer su prava podelili Skaj i Mediaset.

- Smatramo da je neprihvatljivo da je sport sada privilegija za one koji mogu sebi da priušte pretplatu na pej-tv. Želimo sport za svakoga i za sve. Izvinjavamo se zbog neugodnosti, medjutim, ovo je neophodan protest. Građani koji plaćaju taksu imaju pravo da besplatno gledaju najvažnije sportske događaje - naveli su čelnici RAI.

Uprava televizije RAI je na to odgovorila saopštenjem u kojem je poručila da godišnje na sport potroši 200 miliona evra.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading