OCENA IVANA GOLCA POSLE PORAZA PIKSIJEVIH ORLOVA: Danci pokazali šta treba da popravimo!

Autor:

Sport

31.03.2022

04:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalska reprezentacija Srbije doživela je ubedljiv poraz protiv Danske u prijateljskoj utakmici (0:3), a deluje da je susret na Parkenu prvi u kom su "orlovi" pod vođstvom selektora Dragana Stojkovića delovali dobro u pojedinim situacijama, ali su i grešili.

OCENA IVANA GOLCA POSLE PORAZA PIKSIJEVIH ORLOVA: Danci pokazali šta treba da popravimo!

Foto: ST/Vladimir Lukić

Ivan Golac

Strateg našeg nacionalnog tima posle meča rekao je da mu "poraz ništa ne znači i da ga ne boli"... Ali da li je stvarno tako? Ponovo se postavlja pitanje, dilema da li će Dušan Tadić i saigrači moći da budu dobar takmac najjačim selekcijama na Svetskom prvenstvu u Kataru. Odgovor je u razgovoru za Srpski telegraf dao trenerski vuk Ivan Golac (71).

MI SMO FANTAZERI

- Mi smo fantazeri, mislimo da smo svetski prvaci posle jedne velike pobede, kao što je bio Portugal u Lisabonu. Dobro je što su nas Danci na vreme spustili na zemlju. Pokazalo se da naša reprezentacija ima potpuno drugačiji odnos kada dođu malo ozbiljnije reprezentacije poput Danske. Toliko toga nije funkcionisalo, izgledalo je zabrinjavajuće. Odbrana je bila u disharmoniji, sredina terena nije imala kreativnosti. Pokušavali su da napadaju, nije bilo podrške za Mitrovića. Teško igramo protiv ekipa koje imaju disciplinu i red, kao Danci, imaju strategiju, znaju šta hoće i imaju cilj - rekao je Golac.

TEŠKO SA NAJJAČIMA

Nekadašnji trener Partizana i škotskog Dandi junajteda smatra da bi trebalo da se dogodi čudo, pa da "orlovi" odigraju kvalitetno na Mundijalu protiv rivala iz prvog ili drugog šešira, kao što su Brazil, Francuska, Argentina ili Holandija.

Republika

Foto: Starsport

Ivan Golac

- Teško ćemo mi protiv Brazilaca, Francuza ili ostalih jakih ekipa. Vrlo je teško da se nadamo pobedi protiv rivala iz prva dva šešira, treba da se dogodi nešto izvanredno. To su reprezentacije koje imaju kontinuitet, a to je nama nepoznanica, mi to nikada nismo imali. Nemamo ni standardne igrače u klubovima. Rugamo se sebi jer nikada nije bilo moguće da, ako ne igraš u klubu, možeš da igraš za reprezentaciju - zaključio je Golac.

Golmani istog kvaliteta

Postavlja se pitanje oko toga i da li prvi golman na Svetskom prvenstvu treba da bude neko od starosedelaca - Predrag Rajković ili Marko Dmitrović ili bi šansa trebalo da se pruži novajliji Vanji Milinkoviću-Saviću. Igračka legenda Sautemptona misli da je svejedno ko će biti čuvar mreže na Mundijalu u Kataru.

- Sva trojica golmana su istog kvaliteta, mislim da bi konačnu odluku trebalo da donese selektor Stojković - rekao je Golac.

Republika

Foto: FSS

Fudbalska reprezentacija Srbije

Najlakša grupa domaćin i Saudijska Arabija Žreb za Svetsko prvenstvo na programu je sutra od 18 časova, a Srpski telegraf vam donosi najlakšu i najtežu grupu za reprezentaciju Srbije.

Najteža grupa: Brazil, Nemačka, Srbija, Kamerun.

Najlakša grupa: Katar, Meksiko, Srbija, Saudijska Arabija.

U Kataru će se igrati El Rihlom

Posle Džabulanija, Brazuke i Telstar18, na Mundijalu u Kataru igraće se El Rihlom. To je naziv zvanične lopte Svetskog prvenstva, a Adidas je po 18. put uzastopno kreirao loptu za planetarnu smotru. Na arapskom jeziku znači putovanje i simbolizuje kulturu, arhitekturu, tradiciju i zastavu zemlje domaćina. Kako je saopštila FIFA, El Rihla je najbrža lopta koju je "Adidas" kreirao u istoriji takmičenja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading