TRAGEDIJA U ALŽIRU: Tavamba i drugovi u 124. minutu izborili Mundijal!

Autor:

Sport

29.03.2022

22:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ludnica u Blidi!

TRAGEDIJA U ALŽIRU: Tavamba i drugovi u 124. minutu izborili Mundijal!

Foto: Starsport

Fudbaleri Kameruna poslednja su afrička reprezentacija kojaje izborila plasman na SP u Kataru.

Kamerunci su posle poraza na svom terenu od 1:0 bili prežaljeni pred gostovanje Alžiru, ali su u neverovatnom meču posle produžetaka slavili sa 2:1 i zbog gola u gostima otišli u Katar.

Za pobednika je sjajnih 111 minuta odigrao bivši napadač Partizana Leandre Tavamba, koji je pravio velike probleme rivalu.

Kamerun je poveo u 22. minutu golom Šupo Motana i time anulirao prednost domaćina. Alžir je na startu drugog dela izjednačio golom Islama Slimanija, ali je radost bila uzaludna pošto je pogodak poništen zbog ofsajda.

Do kraja nismo videli nijedan gol, pa se ušlo u produžetke. Alžirci su u dodatnih 30 minuta dominirali. Slimani je postigao novi gol, ali je on poništen zbog njegovog igranja rukom.

Nastavio je domaćin sa atacima, ali je sjajni Andre Onana činio čuda na golu Kameruna. Ipak, Alžir je zasluženo stigao do 1:1 pogotkom rezerviste Tube u 118. minutu.

Činilo se da je to to, ali je Kamerun u trećem minutu nadoknade drugog produžetka golom Toka Ekambija utišao čitav stadion u Blidi i tako obezbedi odlazak na SP.

Selektor Alžira je potom briznuo u plač, dok su gosti iz Kameruna slavili svoj povratak na Mundijal.

Afrika će imati pet predstavnika u Kataru, a to su: Gana, Senegal, Maroko, Tunis Kamerun.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading