BIĆU STROG ŠEF, ali i ortak igračima

Autor:

Sport

31.12.2017

06:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Ja sam šef, ali neću biti diktator u Rusiji", poručuje novi selektor Srbije Mladen Krstajić u ekskluzivnom intervjuu za Srpski telegraf, prvom otkad mu je povereno vođenje nacionalnog tima na svetskom šampionatu!

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Zna "orlove" u dušu: Mladen Krstajić

Nekadašnji reprezentativac i as Partizana priznao je da je bio dovoljno lud da se prihvati posla koji će mu odrediti put u daljoj trenerskoj karijeri i da za njega nema dileme - "orlovi" će učiniti naciju ponosnom i imati svoj, jedinstven stil igre!

*Jeste li svesni rizika koji nosi selektorski posao?

- Karijeru koju nisam ni počeo kako treba mogao sam da završim u Aziji. Nije svejedno, ali verovao sam u sebe i ljude oko sebe. I, naravno, u igrače. Sa nekima sam i igrao u Partizanu i bio sam ubeđen da me neće izdati zato što su pravi momci. Po prirodi sam lud što se tiče sporta. I kad sam se vratio u Partizan, rekli su da nisam normalan jer sam obećao Ligu šampiona, i ušli smo u Ligu šampiona. Volim izazove.

*Posle Mundijala 2006. na kom ste učestvovali najveći krivac je bio selektor. Sećate li se toga?

- U Nemačkoj nismo bili jedinstveni. Pucali su na Iliju Petkovića u to vreme. Ja sam spreman i na gore. Ne bih se ni prihvatio da nisam. Imam snagu i znanje i nema razloga da ne verujem u sebe. Svi koji odu u Rusiji sa nama moraju da budu na istom zadatku. Da budemo svi kao jedan.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Mladen Krstajić

*Kako doći do prave atmosfere?

- Nema nikakvih podela. Jesam pedantan i tvrdoglav, ali mi pravimo tim. Ja sam samo tu nijansu iznad kao šef, ali sve ostalo... Van terena, opuštena varijanta, nema diktature. Ne volim da se stvara nešto veštački. Radiću po intuiciji. Volim disciplinu, ali van terena se stvara dobar duh. Možemo da pričamo o svemu.

*Mogu li žene fudbalera da putuju na Svetsko prvenstvo?

- Nisam tip koji će da začauri igrače, da nemaju osećaj da su na velikom takmičenju. Najbitnije je da kroz atmosferu gradiš poverenje. Da ne budu non-stop u hotelu, zamore se psihološki. Sve će biti kao u klubovima. Kad završe trening, idu porodicama. Imaće slobodu kretanja i supruge će biti tamo. Treba ući u kolotečinu normalnog života. Na poverenje se vraća poverenjem.

*Šta je za vas uspeh u Rusiji?

- Uspeh je ako napravimo dobru grupu i ekipu da nacija kaže: "Bravo, majstori, vi ste pokazali na terenu sve što umete. Dali ste maksimum." Da se u javnosti oseti atmosfera, da se vidi da mi dišemo istim plućima. Da se desi i da kada izgubiš, a nisi zaslužio, da kažu dali ste sve od sebe. Naravno da ne bih voleo da pobedim sve a da nisam zaslužio. Faktor sreće je bitan.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Mladen Krstajić

*Šta ste rekli Milinković-Saviću kad se vratio u tim?

- Sa Sergejem sam pričao otvoreno. Rekao sam mu šta treba da uradi da bude deo tima. Kako da se uklopi. Imao je neke ideje i slobodno ih izneo. To su direktne priče, ne volim da lažem igrače.

*Da li ste učestvovali u izboru baze u Rusiji?

- Pregledali smo tri dana. Izabrali smo Kalinjingrad i nijedna baza ne može da mu priđe. Da igrači budu rasterećeni. Da ne bude kao da su roboti. Tamo imamo sve uslove koji su nam potrebni.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri Srbije

*Kakvu Srbiju da očekujemo na Mundijalu?

- Srbija će imati svoj stil igre. Ja volim napadački fudbal. Nismo evropski ovo, evropski ono. Tim će biti kompaktna celina. To mi je najbitnije. Svako će se osećati komotno na terenu, ali imaće odgovornost za svoj deo posla.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading