GROBARI SPREMAJU AKCIJU: Navijači Partizana idu u Hag da podrže Mladića!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istorija se ponavlja. Fudbaleri Partizana večeras (21.00 sat, Arena premijum 1 i RTS 1) gostuju Fejnordu u revanšu osmine finala Lige konferencija i kao podršku će imati nekoliko stotina najvernijih grobara, koji će zbog Ratka Mladića malo izmeniti rutu putovanja ka krajnjoj destinaciji Roterdamu.

GROBARI SPREMAJU AKCIJU: Navijači Partizana idu u Hag da podrže Mladića!

Foto: Tanjug/AP

Kako saznajemo, pristalice "parnog valjka" odlučile su da svrate do Haga, tačnije pritvorske jedinice Sheveningen, gde je već godinama u zatvoru smešten osuđeni general Vojske Republike Srpske Ratko Mladić.

Olakšavajuća okolnost za Grobare predstavlja činjenica da je Hag od najvećeg evropskog lučnog grada, u kojem crno-beli jure tri gola zaostatka iz prvog meča u Humskoj (2:5), udaljen svega 21 kilometar. Povod za posetu i pružanje podrške, između ostalog, jeste Mladićev 79. rođendan, koji je bio 12. marta.

Republika

Foto: Starsport

To nije prvi put da se tvrdo jezgro Partizanovih navijača zaputi u Ševeningen. Prethodno je 2019, kada je "valjak" gostovao AZ Alkmaru, oko stotinak grobara ispred ozloglašenog kazamata klicalo komandantu bosanskih Srba iz ratova devedesetih.

Put Holandije krenulo je oko 200 navijača beogradskog kluba, koji će na tribinama De Kajpa biti potpomognuti približno istim brojem fanova iz dijaspore.

Inače, Partizan i Fejnord su po reciprocitetu za mečeve u gostima razmenili po 1.500 karata za svoje navijače. Ultrasa iz Roterdama je u srpskoj prestonici bilo oko 1.000, po gradu su bili prilično mirni, dok su u kavezu stadiona u Humskoj lomili stolice, gađali publiku na severnoj tribini i opravdali epitet jednih od najratobornijih huligana Evrope.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading