PREOKRET: Abramovič OSTAJE prvi čovek ČELZIJA, evo šta je odlučila britanska vlada!

Autor:

Sport

10.03.2022

09:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neočekivane informacije danas stižu iz Londona...

PREOKRET: Abramovič OSTAJE prvi čovek ČELZIJA, evo šta je odlučila britanska vlada!

Foto: Tanjug/AP

Roman Abramovič

Čelziju je danas zabranjeno da prodaje karte za utakmice i mora da zatvori svoju klupsku prodavnicu nakon što je Roman Abramovič dodat na britansku listu sankcija.

Ruskom tajkunu neće biti dozvoljeno da proda klub iz Zapadnog Londona, dok su preduzete dodatne mere bez presedana kako bi se osiguralo da on ne može profitirati od njegovih aktivnosti.

Nova licenca omogućava Čelziju da nastavi da igra sve svoje utakmice zbog statusa "značajnog kulturnog dobra", ali će utakmicama moći da prisustvuju isključivo navijači sa sezonskim ulaznicama.

Istovremeno je istaknuto da osoblje i igrači neće imati bilo kakvih problema kada su isplate u pitanju.

Povodom najnovije odluke, Sekretarka za kulturu Nadin Doris je istakla:

- Današnje sankcije imaju direktan uticaj na Čelzi i njegove navijače. Pokušali smo da osiguramo da klub i nacionalno takmičenje ne budu nepotrebno oštećeni novim paketom sankcija. Kako bi klub mogao da nastavi da se takmiči i radi, izdajemo specijalnu licencu koja će omogućiti da se održavaju termini, da se osoblje plaća i da postojeći vlasnici ulaznica prisustvuju utakmicama, dok će Abramoviča, što je najvažnije, lišiti koristi od njegovog vlasništva nad klubom - istakla je Doris i dodala:

- Sve navedeno donosi potpunu neizvesnost, ali britanska Vlada će raditi i sa ligom i sa klubovima kako bi se4 fudbal nesmetano nastavio. Fudbalski klubovi su kulturna dobra i temelj naših zajednica. Posvećeni smo njihovoj zaštiti - zaključila je sekretarka za kulturu u Vladi Velike Britanije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading