OTKRIVENA ISTINA O ROMANU: Ovo je PRAVI Abramovič!

Autor:

Sport

06.03.2022

14:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Roman Abramovič se poslednjih dana nalazi u žiži javnosti.

OTKRIVENA ISTINA O ROMANU: Ovo je PRAVI Abramovič!

Foto: Tanjug/AP

Roman Abramovič

Roman Abramovič je zbog bliskosti sa Vladimirom Putinom i sankcijama primoran da proda Čelsi.

Abramovič je čvrsto vezan za klub kojem je doneo 21 trofej u proteklih 19 godina, a njegova desna ruka u Londonu bio je holandski menadžer Pit de Viser.

Ovaj vremešni Holanđanin je najzaslužniji za brojne velike transfere koje su Plavci završili.

De Viser je javnosti otkrio kakav je Abramovič kao čovek.

- Ovo je veliki udarac jer je on veoma važan za klub. Ljudi imaju pogrešnu sliku o njemu. Novac ga ne zanima, ima ga dovoljno i moram reći, iako će se naljutiti, da je veoma topla osoba. Želim reći ko je zaista Roman Abramovič - rekao je De Viser za Alegemeen Dagblad i dodao:

Republika

Foto: Tanjug/AP

- Roman nikad nije govorio za neki medij i mnogi ga vide kao veoma hladnu osobu. To mi smeta jer on nije takav. Osećam potrebu da stanem u njegovu odbranu. On je čovek sa velikim srcem, a činjenica da će sav novac od prodaje kluba donirati žrtvama rata u Ukrajini to pokazuje.

De Viser je lično mogao da oseti Abramovičevu veličinu.

- Imao sam operaciju na srcu, te rak jednjaka. Bio sam doslovno mrtav. Nazvao sam Romana da bih mu saopštio kako više ne mogu da obavljam funkciju skauta kluba i nikad neću zaboraviti šta mi je rekao. Saopštio mi je: 'Pit, potpisćeš ugovor na 10 ili 20 godina. Na ivici si smrti i neko ti nudi takav ugovor. Kada čuješ takve stvari to ti da dodatnu snagu. Tokom oporavka mi je na raspolaganje dao svoj brod i hotel. Mogu slobodno reći da mi je spasao život - rekao je De Viser.

De Viser je kao menadžer radio u brojnim holandskim klubovima, a trenersku karijeru je okončao 1993. godine. Ostao je u fudbalu i bio je veoma važna karika Čelsija u periodu Romana Abramoviča.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading