HRVATI PONOVO U CENTRU PAŽNJE: Usred sukoba Rusije i Ukrajine stadionima se orili pokliči koji su zgrozili svet!

Autor:

Sport

03.03.2022

08:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I dok traju ratni sukobi na teritoriji Ukrajine, naše komšije su se potrudile da se nađu u epicentru svetskih medija.

HRVATI PONOVO U CENTRU PAŽNJE: Usred sukoba Rusije i Ukrajine stadionima se orili pokliči koji su zgrozili svet!

Foto: Tanjug/AP

Hrvatski navijači

Tokom nedavnog susreta UEFA Lige Evrope između zagrebačkog Dinama i španske Sevilje, domaći navijači su skandirali "Slava, slava Ukrajini", dobro poznat poklič iz nekih ranijih vremena koji se i danas koristi tokom aktuelnih sukoba.

Nedugo zatim, na susretu nacionalnog Kupa Hrvatske, navijači splitskog Hajduka su prvo putem transparenta podržali Ukrajinu u aktuelnim dešavanjima, a zatim horski zapevali "U boj, u boj, za narod svoj".

 

 

Iako pomenuti slogani koji su se orili Zagrebom i Splitom ne deluje na prvi pogled sporno, u pitanju je poklič kojim su se dičile ukrajinske nacistiške snage u Drugom svetskom ratu, kada su se na strani Nemaca borile protiv sovjetskih armija, dok je splitsko skandiranje bila krilatica ustaša, koji su hiljade Srba, Jevreja i Roma, ubile na najsvirepije načine u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading