VELEOBRT U SUPERLIGI: Zvezda UZIMA prvo mesto Partizanu?

Autor: Milan Zdravković

Sport

03.03.2022

05:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukoliko danas (15.00, Arena sport premijum 1) savladaju Voždovac na krovu tržnog centra Stadion, fudbaleri Crvene zvezde zasešće makar na dva sata na čelo Superlige, na kom nisu bili ravno 156 dana.

VELEOBRT U SUPERLIGI: Zvezda UZIMA prvo mesto Partizanu?

Foto: Starsport

Aktuelni šampion od prvog kola i remija s Vojvodinom (0:0) kaska za liderom Partizanom, a poslednji put bodovnu prednost imao je u smiraj 8. avgusta minule godine, kada je Partizan u četvrtom kolu savladao Novi Pazar, preuzeo vrh tabele i s njega nije sišao do dana današnjeg.

Tokom većeg dela sezone crno-beli imali su prednost od pet bodova, koju su izabranici Dejana Stankovića istopili velikim trijumfom u večitom derbiju (2:0) i sada za ljutim rivalom zaostaju samo dva boda. Crveno-beli bi, dakle, u slučaju trijumfa nad "zmajevima" makar do kraja duela Partizana i Mladosti iz Lučana (17.05, Arena sport premijum 1) bili lideri šampionata, a na toj poziciji bi ostali i u slučaju kiksa "parnog valjka".

PROBLEM TRAVA

- Ovo je novo finale za nas i nije potrebna dodatna motivacija. Radili smo na tome tokom poslednjih nekoliko meseci, pogotovo u pripremnom delu, s mnogo priče i dobrih treninga. Podigli smo nivo mentalne i fizičke snage i niko više od nas ne može da želi pobedu. Svaka sledeća utakmica je identična kao derbi, ne menja nam se pristup - istakao je trener crveno-belih Dejan Stanković, koji eventualno najvećeg neprijatelja vidi u terenu.

Republika

Foto: Starsport

- Veštačka trava može da bude problem, lopta koči, odskakuje, ima čudnu brzinu, ali imamo mi mnogo iskusnih igrača. Uostalom, igrali smo već na njihovom stadionu i nismo imali veće probleme. Adaptacija kroz zagrevanje i početak utakmica treba da bude brža što se tiče naših igrača i ne sumnjam da će biti - dodao je Stanković.

SJAJNA SEZONA

Trener Partizana Aleksandar Stanojević poštuje ekipu Mladosti iz Lučana, ali očekuje povratak svog tima na pobednički kolosek.

- Dešavali su se porazi u derbiju i ranije, pa si se vraćao. Ako može nešto da nas poremeti, onda nismo pravi. Očekujem da pokažemo karakter. Ne treba da gubimo na samopouzdanju. Nismo treći u ligi, nismo letos ispali iz Evrope. Mi smo jedna sjajna ekipa, koja ima sjajnu sezonu - poručio je Stanojević.

Republika

Foto: Starsport

Kormilar crno-belih se nada da bi njegov tim mogao da pobedi u svim preostalim utakmicama do kraja sezone.

- U istoriji se nije desilo da jedna ekipa pobedi sve utakmice. Možda se sada desi da oni naprave istorijski preokret, ali opet sve zavisi i od nas. Imamo još jedan derbi, i oni i mi, imamo teške utakmice, mislim da nije normalno da pobediš sve do kraja. Do sada se nije desilo, e da li će se desiti sada... pa neka se desi nama - zaključio je Stanojević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading