ODBIJAM DA SLUŠAM HIMNU RUSIJE! Poljak ispalio BARAŽNU vatru na Rusiju!

Autor:

Sport

01.03.2022

15:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vidno ljut i uznemiren.

ODBIJAM DA SLUŠAM HIMNU RUSIJE! Poljak ispalio BARAŽNU vatru na Rusiju!

Foto: Tanjug/AP

Vojčeh Ščesni

Golman Juventusa i reprezentativac Poljske, Vojčeh Ščesni, kategorički je odbio mogućnost da se pojavi na utakmici protiv Rusije.

- Moja supruga je rođena u Ukrajini, ukrajinska krv teče venama mog sina, deo naše porodice je još uvek u Ukrajini, znam puno Ukrajinaca i svi su sjajni ljudi. Videti patnju na njihovim licima i strah za svoju zemlju... Ne mogu stajati mirno i pretvarati se da se ništa nije dogodilo - brutalno je bio iskren Ščesni u objavi na društvenim mrežama.

Poljska bi trebala da 26. marta odigra utakmicu protiv reprezentacije Rusije u Moskvi, u okviru baraža za Svetsko prvenstvo u Kataru.

Poljak je još dodao.

Kada je Putin odlučio napasti Ukrajinu, objavio je rat ne samo Ukrajini nego i svim vrednostima koje Evropa zastupa. Sloboda, nezavisnost, ali pre svega mir. 26. marta trebali smo igrati protiv Rusije u utakmici doigravanja za Mundijal 2022. u Kataru. I iako mi se srce slama dok ovo pišem, savest mi ne dozvoljava da igram - rekao je golman.

Nije se suzdržao da sakrije svoj prezir prema Rusiji i odluci njihove vlade da napadne Ukrajinu.

- Predstavljati svoju zemlju najveća je čast u karijeri fudbalera, ali je još uvek izbor. Odbijam da igram protiv igrača koji odluče zastupati vrednosti i principe Rusije! Odbijam stajati na terenu u bojama svoje zemlje i slušati himnu Rusije! Odbijam učestvovati u sportu koji čak daje legitimitet postupcima ruske vlade - rekao je Ščesni, ne krijući svoj patriotizam.

 

 

Ipak, on odlučno stoji iza svoje odluke.

- Znam da moj uticaj može biti samo simboličan, ali pozivam FIFA-u i UEFA-u da preduzmu mere i kazne Ruse za svoje postupke - zaključio je.

Pored odluke Ščesnog da se drži svojih principa, isti sentiment je pokazao i Fudbalski savez Poljske, kao i najveća zvezda tima, Robert Levandovski, koji su takođe objavili da odbijaju da nastupaju protiv reprezentacije Rusije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading