PRIZNALI ODGOVORNOST: Zbog neadekvatne medicinske pomoći Ajaks plaća milionsku odštetu!

Autor:

Sport

21.02.2022

18:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Holandski Ajaks postigao je finansijsku nagodbu sa porodicom mladog veznog fudbalera Abdelhaka Nurija, koji je pretrpeo trajno i teško oštećenje mozga nakon kolapsa tokom prijateljske utakmice 2017. godine

PRIZNALI ODGOVORNOST: Zbog neadekvatne medicinske pomoći Ajaks plaća milionsku odštetu!

Foto: Tanjug/AP

Klub je ranije priznao da Abdelhak Nuri nije dobio adekvatnu medicinsku pomoć nakon što je kolabirao i prihvatio je odgovornost. Danas je najavljeno da će klub isplatiti Nurijevoj porodici 7,85 miliona evra na ime odštete i gubitka potencijalne zarade.

Ajaks je po Nuriju nazvao trofej koji se svake godine dodeljuje najtalentovanijem igraču omladinske akademije, a prvi tim je povukao dres sa brojem 34 koji je nosio Nuri.

- Dobro je što je postignut dogovor da možemo da okončamo ovaj slučaj. Svi smo svesni da ovo ne okončava patnju Nurija i njegovih najmilijih. Ostaje veoma tužna priča, a tužno se osećamo i svi mi u klubu - izjavio je direktor Ajaksa Edvin van der Sar.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading