OVO JE SVIMA PROMAKLO: Genijalan potez Aspilikuete, pogledajte kako je Španac doneo Čelsiju titulu prvaka sveta! (VIDEO)

Autor:

Sport

13.02.2022

13:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Čelsija po prvi put su postali klupski šampion sveta.

OVO JE SVIMA PROMAKLO: Genijalan potez Aspilikuete, pogledajte kako je Španac doneo Čelsiju titulu prvaka sveta! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Čelsi je u velikom finalu u Abu Dabiju savladao Palmeiras sa 2:1 posle 120 minuta igre.

Ključni detalj dogodio se u 117. minutu kada je Kai Haverc pogotkom sa bele tačke doneo trijumf londonskom velikanu.

Ipak, mnogi nisu primetili detalj koji je prethodio izvođenju ovog jedanaesterca. U glavnoj ulozi našao se kapiten Plavaca Cezar Aspilikueta.

Španski fudbaler je uzeo loptu kako bi izveo najstrožu kaznu, a temperamenti Brazilci su ga momentalno okružili kako bi ga omeli u pripremi za udarac.

Aspilikueta je stoički istrpeo sve pritiske i napade od strane igrača Palmeirasa, a potom miro predao loptu Havercu, koji je imao svo vreme ovog sveta da razmisli kako će izvesti odlučujući penal.

On je odmah po dosuđenom penalu uzeo loptu kako bi šutirao, a kako to obično biva, temperamentni Brazilci su ga odmah okružili ne bi li ga omeli u pripremi za udarac. Zbog toga su čak dobili i žuti karton, kroz čitavu sezonu fudbaleri Palmeirasa često vrše neverovatan pritisak kada je dosuđen penal ili slobodan udarac blizu njihovog gola.

 

 

Pre čitave situacije, kamere su zabeležile i pogled Aspilikuete upućen ka Havercu, jasno je da je strategija pripremljena još pre meča.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading