VAZURA NEMA DILEMU: Svi fudbaleri Partizana su BOLJI od Zvezdinih!

Autor: Marija Stefanović

Sport

10.02.2022

20:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dolazak Miloša Vazure u Partizan 2014. privukao je veliku pažnju javnosti. Posebno jer je on tada imao svega 28 godina i postao najmlađi funkcioner u istoriji kluba.

VAZURA NEMA DILEMU: Svi fudbaleri Partizana su BOLJI od Zvezdinih!

Foto: Starsport

Miloš Vazura

Tokom mandata u Humskoj klub je osvojio dve titule prvaka Srbije i četiri puta trofej Kupa, međutim, otkako je postao generalni direktor kluba često je bio na udaru navijača, pa je u intervjuu za Srpski telegraf priznao da je više puta poželeo da napusti crno-bele.

Vi ste bili najmlađi čelnik u Humskoj, koliko je bilo teško da opstanete na toj poziciji svih ovih godina?

- Mnogo mi je bilo teško. Dosta sam učio i trudio se da napredujem. Učio sam od Milorada Vučelića, Ivana Ćurkovića i Žarka Zečevića svakodnevno. Nadam se da sam bio uspešan.

Da li ste nekad razmišljali o povlačenju?

- Mnogo puta sam poželeo da odem, ali me brzo prođe. Uglavnom kada se desi neki težak poraz, želim da se povučem. Sve je to sastavni deo posla.

Republika

Foto: Starsport

Često ste bili na udaru navijača, da li vas pogađaju kritike grobara?

- Cenim kritiku ako je dobronamerna. Radim javni posao i nikada nisam bežao od odgovornosti. Uvek se trudim da je saslušam i promenim stvari koje nisu dobre. Međutim, kada vidim da je kritika zlonamerna i da nije na mestu, onda ne obraćam pažnju na to.

Poslednjih godina navijači Partizana više prate košarku nego fudbal. Šta je dovelo do toga?

- Dešavalo se da navijači nisu dolazili, ali su bili na nekim bitnim utakmicama. Stadion je bio pun za derbi i kad je lepo vreme, ima više publike. Ovi momci zaslužuju veću podršku nego što trenutno imaju na stadionu i navijači bi to trebalo da prepoznaju.

Prvi deo sezone bio je veoma uspešan za Partizan, mogu li crno-beli da nastave u istom ritmu i u nastavku prvenstva?

- Jako uspešan prvi deo sezone. Prezimeli u Evropi, prvi smo na tabeli, sad nam još sledi takmičenje u Kupu. Zato su ove pripreme bile najvažnije za nas jer nas očekuje pakleni februar, koji će odrediti mnoge stvari. Nadam se da ćemo to sve dobro odraditi. Želimo da uzmemo Kup i titulu i samo o tome razmišljamo.

Verujete li da će se pitanje šampiona Srbije rešavati isključivo na terenu ili mislite da će biti i pritisaka sa strane?

- Naravno da očekujemo da se sve rešava na terenu, ne očekujemo pritiske sa strane. Međutim, mi ćemo biti u pripravnosti i reagovaćemo na sve vanfudbalske aktivnosti. Nemamo razloga da sumnjamo, od uvođenja VAR suđenje se poboljšalo i nema nekih grešaka, a ako ih ima, onda nisu namerne.

Kada biste mogli da dovedete nekog igrača Zvezde, koga biste odabrali?

- Nezahvalno pitanje. Ne bih voleo nijednog igrača Zvezde u Partizanu jer svaki naš je bolji od njihovog.

Republika

Foto: Starsport

Pojavila se informacija da svi igrači moraju da budu vakcinisani, da li će to biti teško realizovati?

- Imali smo sastanak s igračima. Rečeno je da igrači neće moći da nastupaju ako nisu vakcinisani. Neće postojati medicinsko izuzeće, čak i ako su preležali koronu, moraće da se vakcinišu. Ovo je kolektivni sport i moramo biti odgovorni.

Republika

Foto: Republika

Ko je Miloš Vazura kada napusti Humsku?

- O tome bolje da drugi pričaju nego ja. Uglavnom provodim vreme s ćerkom i porodicom jer tokom nedelje mnogo radim. Živim za klub, nemam vremena za privatan život. Fudbal nije običan posao, a ja sam veoma srećan čovek jer radim ono što volim.

Republika

Foto: ST/V. LUKIĆ

Vazura: Sve što sam imao rekao sam na sudu

Kako komentarišete to sto ste uzburkali javnost zbog vašeg sporazuma s tužilaštvom oko zloupotrebe službenog položaja?

- Sve što je bilo u vezi s ovim slučajem rečeno je pred sudom. U moje ime je tamo govorio advokat Veljko Delibašić. U dogovoru s njim, odlučio sam da se ne oglašavam u javnosti na ovu temu. Stojim iza svega što je u medijima rekao moj advokat - kratko je istakao Vazura.

Republika

Foto: Starsport

Njukasl tražio Milovanovića

Pored velikog broja povratnika u klub, imate dosta i mladih talenata...

- Partizan je poznat po mladim igračima, mi afirmišemo talente godinama. Vidi se na svetskom nivou gde igraju naši igrači. Najveći transfer u ovom prelaznom roku je Dušan Vlahović, to je igrač kog smo mi proizveli. Takođe i Milenković, koji je stub Fjorentine, zatim Pavlović u Monaku i Filip Stevanović u Mančester sitiju.

Naš list je objavio da je Milovanović imao ponudu Njukasla, da li je to tačno?

- Marko Milovanović je veliki talenat, ali ne bih želeo nikoga da izdvajam. Mi smo već imali velika interesovanja za njega. Tačno je da je Njukasl bio zainteresovan, ali i ostali klubovi. Videćemo još šta će biti, fudbal je živa stvar.

Da li ste je odbili jer očekujete bolju ponudu?

- Možemo da imamo i bolju ponudu, ali i ne mora da se desi. Tu je najbolji primer Strahinja Pavlović, koji je prvo imao ponudu Lacija, koja je bila dobra od pet i po miliona, a onda smo ga posle prodali za 13 miliona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading