Bivši selektor Srbije na klupi Roterdama

Autor:

Sport

25.12.2017

15:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Roterdamska Sparta, postavila je na mesto šefa struke Dika Advokata.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dik Advokat

Spartu očekuje grčevita borba za opstanak, ekipa je na polusezoni poslednja na tabeli sa svega 11 osvojenih bodova.

Ne zna se da li je veći problem neefikasnost, budući da je reč o timu koji je postigao najmanje golova u dosadašnjem toku prvenstva, svega 13, ili odbrana, koja je među najgorima sa primljenih 37 golova.

U svakom slučaju, Advokat će imati težak zadatak da sačuva u eliti klub za koji je igrao početkom 80-ih godina prošlog veka.

Advokatova treneska karijera u poslednje vreme obiluje kontraverzama.

 
RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dik Advokat

S jedne strane to  je čovek koji je ostvario najviše pobeda kao selekor reprezentacije Holandije u istoriji, a sa druge nije uspeo da odvede "oranje" na Mundijal u Rusiju.

Posle fijaska na mestu selektora Srbije u kvalifikacijama za EURO 2016 uspeo je da sačuva Sanderlend u Premijer ligi, a onda imao ne baš uspešnu epizodu u Fenerbahčeu.

Zbog velikih uspeha sa Zenitom tokom prošle decenije proglašen je za počasnog građanina Sankt Petersburga, a nakon toga je bio veoma neuspešan kao selektor Rusije. Pre toga se nije proslavio ni na kormilu Belgije i Južne Koreje, pa ga bije glas da je jedna od najvećih trenerskih prevara u novijoj fudbalskoj istoriji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading