DEJAN STANKOVIĆ O KLJUČNOM TRENUTKU U NJEGOVOJ KARIJERI: "Pomislio sam da je to KRAJ, da je vreme za PAKOVANJE..."

Autor:

Sport

27.01.2022

12:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dejan Stanković otkrio je zanimljive detalje iz vremena u kojem je nastupao za Inter, a posebno se dotakao posebne veze koju je ostvario sa Žozeom Murinjom!

DEJAN STANKOVIĆ O KLJUČNOM TRENUTKU U NJEGOVOJ KARIJERI: "Pomislio sam da je to KRAJ, da je vreme za PAKOVANJE..."

Foto: Tanjug/AP

Dejan Stanković deo je najtrofejnije generacije Intera sa kojom je osvojio čak pet Serija A, četiri Kupa Italije, četiri Superkupa Italije, i po jednu Ligu šampiona i Svetsko klupsko prvenstvo. 

Ali nije ta Liga šampiona bila tako izgledna u sezoni 2007/08 prisetio se Stanković tokom gostovanja u navijačkom "Inter podkastu".

- Najteža sezona mi je bila 2007/08. Nisam ni trenirao, a ni igrao, nije lako na visokim nivoima. Imao sam plantarni fascitis (petni trn) i tako sam primao mnogo injekcija, lekova i imao mnogo tretmana. Polomio sam i ligamente u zglobu jer sam pogrešno hodao... Tako je prošla godina, ali Robi je verovao u mene i stavio me u tim. Mogao sam da dam samo 60 odsto sebe i nisam mogao ništa da uradim povodom toga - započeo je Stanković.

Foto: www.profimedia.rs

Dejan Stanković postaje član Interove Kuće slavnih

 

Onda je došao Murinjo i kako to obično biva, sa novim trenerom dolaze i promene u igračkom kadru. Toga se pribojavao i aktuelni strateg crveno-belih.

- Novinari su me već poslali van Intera. Stigao sam 16. jula u trening centar, Murinjo me je već čekao na stepeništu, a ja sam pomislio da je to kraj, da je vreme za pakovanje. Ali, ništa, bio je vrlo jasan. Rekao mi je da sam ja njegova opklada i da želi da vidi moje partije na nivou onih iz Lacija. Tada se kreirala krvna veza - otkriva Stanković.

Foto: Tanjug/AP

Žoze Murinjo

 

Liga šampiona je došla kao nagrada za sav trud. Inter je postao prvak Evrope na "Santjago Bernabeu" nakon što je u finalu bio bolji od minhenskog Bajerna.

- Bilo je veoma emotivno. Sećam se da su mi se na klupi usta osušila od adrenalina. Sećam se da pre dodele nisam mogao da gledam trofej zbog suza. Bilo je to ostvarenje sna za svakog od nas. Sanjao sam da osvojim Ligu šampiona na tom stadionu. Bilo je nezaboravno i moram da se zahvalim predsedniku Masimu Moratiju na tome - iskren je Dejan Stanković.

Zadovoljan je Stanković kako je njegova karijera izgledala, a kako i ne bi bio kada je osvojio sve što se može osvojiti.

- Možda sam mogao više da dam, a možda i ne. Možda sam mogao da osvojim još više, a možda i ne... Ipak, 25 trofeja je mnogo. Srećan sam i ponosan gde sam igrao i kako sam reprezentovao i oznojio dresove. Nisam bio fenomen, ali sam bio neko ko je poštovao dres, organizaciju, ljude. Bilo mi je stalo do grupe... Bio sam jednostavan i skroman i tako se trudim da vaspitam svoju decu. Veoma sam srećan što sam napravio karijeru Dejana Stankovića - završio je sadašnji trener Crvene zvezde.

Ekipu Crvene zvezde sutra čeka nova provera u Antaliji protiv ekipe LASK-a, a nakon prve utakmice sa Mariborom, Stanković je posebno pohvalio određne igrače.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading