DEBAKL: Neću podneti ostavku, cilj je Mundijal!

Autor:

Sport

19.01.2022

10:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selekcija koja je četiri puta osvjala Kup afričkih nacija i reprezentacija koja je nacionalnu selekciju Srbije direktno eliminisala sa Svetskog prvenstva u fudbalu u Južnoj Africi 2010. godine, doživela je potpuni krah na ovogodišnjem takmičenju na afričkom kontinentu.

DEBAKL: Neću podneti ostavku, cilj je Mundijal!

Foto: Tanjug/AP

Reprezentacija Gane koju ponovo predvodi srpski stručnjak Milovan Rajevac okončala je takmičenje već nakon prve faze Kupa afričkih nacija. Reprezentacija "Crnih zvezda" je nakon poraza od Maroka (0:1) i remija sa selekcijom Gabona (1:1), doživela šokantan poraz od Komorskih ostrva rezultatom 2:3, a stralac prvog pogotka za selekciju Komora bio je fudbaler Crvene zvezde El Fardu Ben.

Nakon susreta, sportska javnost u Gani ustremila se na selektora Milovana Rajevca, a tim povodom srpski stručnjak je izjavio:

- Neću podneti ostavku, jer sam došao da odvedem Ganu na Mundijal. Ostaću na klupi i predvodiću reprezentaciju u martu, u baražu za plasman u Katar. Verujem da imamo ekipu koja je ojačala (kroz Kup nacija), sposobnu da se nađe u Dohi. Prihvatio sam posao iz razloga što mi je cilj da sa Ganom odem na Mundijal. Takmičenje u Kamerunu se nije završilo dobro, ali smo u procesu učenja.

 

 

Selekciji Gane protiv Komorskih ostrva neophodna je bila pobeda. To je očigledno napravilo veliki pritisak, pa je protivnik nakon sat vremena igre imao dva gola prednosti. "Crne zvezde" su uspele da stignu do poravnanja rezultata, ali je novi šok usledio svega pet minuta pre kraja susreta.

- Nismo otvorili utakmicu na željeni način, primili smo gol u ranoj fazi, ostali sa igračem manje zbog isključenja Ajua, a taj detalj je sve promenio. Zaslužili su Komori da dobiju meč.

 

 

Za kraj Rajevac je istakao:

- Došao sam u Ganu pre samo tri i po meseca. Ne očekujte magiju - zaključio je srpski stručnjak uz napomenu da je Gana od povratka Rajevca na klupu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u četiri odigrana meča ostvarila tri pobede i jedan remi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading