ON JE NAJZASLUŽNIJI ZA NJEGOV DOLAZAK: Evo koji bivši fudbaler Zvezde je "naterao" Pićinija da dođe na Marakanu!

Autor:

Sport

17.01.2022

17:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Italijanski fudbaler Kristijano Pićini i zvanično je promovisan u novog igrača Crvene zvezde.

ON JE NAJZASLUŽNIJI ZA NJEGOV DOLAZAK: Evo koji bivši fudbaler Zvezde je "naterao" Pićinija da dođe na Marakanu!

Foto: FK Crvena zvezda

Kristijano Pičini

Pićini je sa crveno-belima potpisao ugovor do leta 2024. godine, a u nedelju je stigao na pripreme u Antaliju.

- Prvi utisci su veoma dobri. Srećan sam što sam ovde i radujem se što ću raditi sa novim saigračima i trenerom. Mislim da su pripreme veoma važne kako bi se što bolje spremili za naredne mesece i kako bi nastavili da napredujemo u radu. Imao sam još ponuda, ali smatram da je za moju karijeru najbolja opcija Crvena zvezda. Klub je pokazao da ima poverenja u mene i to mi je izuzetno bitno. Velika mi je čast što ću imati priliku da sarađujem sa Dejanom Stankovićem. On je imao neverovatnu fudbalsku karijeru, osvojio je "tripletu" sa Interom i srećan sam što će me on trenirati.

Italijan je otkrio da je veliku ulogu u njegovom dolasku u Zvezdu imao Uroš Račić, sa kojim je zajedno nastupao u Valensiji.

Republika

Foto: Starsport

- Kada sam saznao za interesovanje Crvene zvezde pričao sam sa Urošem Račićem koji mi je rekao da je Zvezda veliki klub i da je to pravi izbor za mene. Zahvalan sam Račiću na tome, mnogo je dobar momak i fudbaler koga čeka velika karijera. Znao sam kolika je važnost da budem deo ovog kluba, a takođe znam da je tim koji želi da pobeđuje i osvaja titule. Zbog toga sam ovde.

On se nalazi u takmičarskoj formi, pošto je pre devet dana odigrao svoj poslednji meč u dresu španskog kluba.

- Fizički se osećam veoma dobro. U Španiji sam bio u takmičarskom ritmu, ali još rada i dodatnog spremanja je samo plus za mene i moje telo, kako bih ostao maksimalno spreman za takmičenje.

Kao i svaki stranac koji dođe u srpski fudbal, i Pićini je čuo za večiti derbi.

Republika

Foto: Starsport

- Znam da je večiti derbi jedan od najvatrenijih na svetu. Ne mogu da dočekam da zaigram. Imao sam priliku da igram za Sporting protiv Benfike, takođe za Real Betis protiv Sevilje i sad ne mogu da dočekam da igram protiv večitog rivala. Sa druge strane za navijače sam čuo da su najvatreniji na svetu. Planiram da gledam derbi kako bih osetio atmosferu, jer želim da igram tu utakmicu i budem što bolje pripremljen

Italijan obećava velike stvari u nastavku sezone.

- Ovde sam da radim, igram, da budem važan i pobeđujem, uradiću sve za Zvezdu. Mogu da obećam rad, naravno da osvojimo prvenstvo. Želimo da eliminišemo narednog protivnika u Ligi Evrope, za to moramo da radimo, napredujemo i rezultat kao posledica toga neće izostati - zaključio je Pićini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading