NOVA AFERA O NAMEŠTANJU MEČEVA TRESE EVROPSKI FUDBAL! Sledeće sezone ostaju bez učešća u Ligi šampiona!?

Autor:

Sport

17.01.2022

16:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Belgiji je trenutno aktivna akcija pod nazivom "Operacija Nula", koja za cilj ima da razotkrije navodnu korupciju u najeltinijem belgijskom fudblaskom takmičenju!

NOVA AFERA O NAMEŠTANJU MEČEVA TRESE EVROPSKI FUDBAL! Sledeće sezone ostaju bez učešća u Ligi šampiona!?

Foto: Tanjug/AP

Konkretno, prema pisanju belgijskog lista "De Morgen", pod lupom Fudbalskog saveza Belgije nalaze se Gent, Genk, Šarloa, Standard, Kortrajk, kao i ovogodišnji učesnik Lige šampiona Klub Briž. 

Svi ovi klubovi bi, ako se dokažu nezakonite radnje, mogli da budu izbačeni u niži rang takmičenja, a u slučaju drastičnijih kazni, morali bi da započnu svoj put ka Župiler ligi iz najnižeg, petog ranga takmičenja.

Foto: Tanjug/AP

 

 

Poznata su i imena koja su navodno učestvovala u sumnjivim radnjama: Bart Verhaehe i Vinsent Manaert (Klub Briž), Medi Bajat (Šarloa), Mišel Luvaje (Gent) i Bruno Venanzi (Standard).

Dela koje im se stavljaju na teret su navodno nameštanje mečeva u dogovoru sa sudijama i kladionicama. Prema pravilniku Fudbalskog saveza Belgije u slučaju da se te radnje dokažu, osim njih, biće kažnjeni i njihovi klubovi!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading