RAME UZ RAME SA VELIKANIMA! Rabotnički kao Real, Inter, Čelsi...

Autor: Republika

Sport

17.01.2022

12:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalski klub Rabotnički prvi je profesionalni klub u Makedoniji koji je kročio u svet kriptovaluta. Kako je objavljeno, Rabotnički će ući u svet NFT-a čime će spojiti fudbal i digitalnu umetnost.

RAME UZ RAME SA VELIKANIMA! Rabotnički kao Real, Inter, Čelsi...

Foto: Printscreen/FKRabotnički.com

Predsednik kluba Dragan Popovski i osnivač NFT K-kluba Vladimir Krstić spremaju revulicionarne promene.

FK Rabotnički biće jedan od pionira u spoju fudbala i NFT („Non-fungible token“ - iliti nezamenljivi tokeni).

NFT je tržište visokog potencijala koji se uglavnom koristi za prodaju jedinstvenih proizvoda digitalne umetnosti, ali sada koriste ovaj severnomakedonski fudbalski klub kao most između digitalnog sveta i stvarnih fudbalskih operacija.

Reč je, kao što je napomenuto, o NFT tokenima ili jednostavno govoreći nezamenljivim tokenima koji, na neki način, zapravo predstavljaju definiciju digitalne imovine, prenosi Sputnik.

NFT su vid kriptovalute koja omogućava da se razna umetnička dela na različitim medijima i sajtovima „tokenišu“ i prodaju putem mehanizama digitalne trgovine.

NFT tokenom se mogu smatrati digitalna umetnička dela, poput grafika, slika, fotografija, muzičkih ostvarenja, delova u video igrama, a čija je vrednost izražena u Etereum ili Bitkoin kriptovaluti, čija se vrednost kasnije prevodi u dolare.

Ovim Rabotnički pravi veliki važan korak u digitalnom dobu, prateći velike evropske klubove Inter, Čelsi, Real Madrid, koji su već fokusirani na ovakve projekte.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading