FARAON SPASAO EGIPĆANE! Odškrinuta vrata osmine finala! (VIDEO)

Autor:

Sport

15.01.2022

21:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri reprezentacije Egipta savladali su Gvineju Bisao minimalnim rezultatom u meču 2. kola grupe "D" Afričkog kupa nacija.

FARAON SPASAO EGIPĆANE! Odškrinuta vrata osmine finala! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

U dosadašnjem toku turnira bilo je vidljivo da zavise samo od Mohameda Salaha, koji vodi glavnu reč u ofanzivni ekipe. Saigrači ga konstantno traže, on je jedini sa idejom, što ne pomaže "faraonima" u velikoj količini. Imali su kontrolu nad loptom, ali ne i pregršt prilika.  

Jedinu pravu do tada, iskoristili su u 69. minutu kada je El Solia pronašao Mohameda Salaha na drugoj stativi, a napadač Liverpula u svom maniru bio precizan iz volej-udarca i doneo Egiptu prednost.  Ubrzo je Zizo mogao da duplira prednost Egipćana, ali je stativa bila saveznik Gvineje Bisao.

A onda je usledio šok. Snažni i brzonogi Mama Balde je osvojio duel na levom krilu, krenuo ka šesnaestercu i pogodio hirurški precizno iz teške pozicije za ogromno slavlje Gvineje Bisao i njihovih navijača. Međutim, VAR je alarmiran, utvrđeno je da je Mama Balde bio pregrub u svom duelu pri prodoru (diskutabilno) i ovaj sjajan pogodak je poništen. To je dodatno spustilo optimizam u redovima Gvineje Bisao i do kraja nisu imali snage da poravnaju.

Egipat je tako stigao do trećeg boda i protiv Sudana će imati priliku da overe plasman u narednu fazu takmičenja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading