Seltik rutinski sa Aberdinom za plus osam

Autor:

Sport

23.12.2017

17:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Seltika pobedili su Aberdin u derbiju 20. kola Premijer lige Škotske i tako povećali svoju prednost na čelu tabele na osam bodova.

Fudbaleri Seltika

Aktuelni šampion je u potpunosti kontrolisao igru na "Seltik parku", a sva tri gola postigao je u roku od manje od 40 minuta.

Na prvi pogodak se čekalo do 40. minuta, kada je Mikael Lustig doveo Seltik u vođstvu. Džonatan Hejs je udvostručio prednost u 69. minutu, da bi sedam minuta kasnije konačan rezultat postavo Olivije Nčam.


Seltik na čelu tabele posle 14. pobede ove sezone ima 47 bodova, osam više od Aberdina, koji je doživeo peti poraz. Sledi ih Rendžers, koji je ranije tokom dana poražen od Kilmarnoka rezultatom 2:1.
RepublikaFoto: twitter.com/celticfc
Fudbaleri Seltika

U ostalim utakmicama odigranim u subotu popodne, pobede su ostvarili Hibernijan i Partik Tistl. Hibernijan je sa 2:1 pobedio Ros Kaunti, dok je Partik bio bolji od Hamilton Akademikala rezultatom 1:0. Sent Džonston i Harts su igrali bez golova, dok je duel Madervela i Dandija takođe završen bez pobednika, a rezultat je bio 1:1.


Hibernijan je do trijumfa došao posle preokreta, pošto je Ros Kaunti poveo preko Krega Kurana u 14. minutu. Samo sedam minuta kasnije, Entoni Stouks je izjednačio, a sva tri boda domaćem timu doneo je Oliver Šo.

Junak trijumfa Partika bio je Najal Kion, koji je zatresao mrežu Hamiltona u 26. minutu. Na taj način, Partik je uspeo da pobegne sa začelja tabele, pa sada ima bod više od Ros Kauntija.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading