EKSKLUZIVNO OTKRIVAMO: Evo koliko NOVCA je Degenek OPROSTIO Zvezdi!

Autor:

Sport

11.01.2022

05:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bajka Miloša Degeneka i Crvene zvezde nije okončana na najlepši mogući način, ali će nakon nje sve strane biti zadovoljne.

EKSKLUZIVNO OTKRIVAMO: Evo koliko NOVCA je Degenek OPROSTIO Zvezdi!

Foto: Starsport

Miloš Degenek

Iskusni defanzivac drugi put će napustiti Marakanu u poslednje četiri godine, ali će iza njega ostati ljudski gest vredan pomena, pošto je odlučio da crveno-belima oprosti sva dugovanja, koja iznose skoro milion evra. Preciznije - 975.000 evra, saznaje Srpski telegraf.

Crvena zvezda se u ovom poslu ponela domaćinski i uzvratila defanzivcu na dobroj volji. Degenek će u austrijski LASK otići kao slobodan igrač, a klub neće zaraditi ni evro iako se pominjala suma od 500.000 evra. Suštinski, računica je bila jasna, šampion Srbije izgubio bi najmanje 475.000 evra da se odlučio za drugačiju varijantu u pristupu prema Degeneku. Miloš će zbog toga moći da za sebe ugovori veću platu, a zadovoljan će biti i austrijski klub jer neće morati da izdvoji sredstva za dovođenje vrednog pojačanja.

- Vidimo se u nekim lepšim vremenima. Hvala za sve, kućo, hvala za emocije, za strast i snove ostvarene - napisao je Degenek na društvenim mrežama i oprostio se od Marakane.

Republika

Foto: Starsport

Glavni motiv za Miloša bila je ideja da pronađe klub u kom će moći da igra standardno, a to nije bila opcija kod Dejana Stankovića u poslednje vreme, da bi se našao na spisku putnika za Mundijal u Kataru.

Kada se podvuče crta, Degenek će iz više razloga ostati upamćen kao jedno od boljih pojačanja u eri generalnog direktora Zvezdana Terzića. Prvo, klub je na njemu finansijski dobro zaradio. Platio ga je Jokohami 200.000 evra u januaru 2017, a dve godine kasnije prodao El Hilalu za 3,5 miliona evra, da bi ga potom iz Saudijske Arabije otkupio za 1,5 miliona evra. Prosta računica kaže da je Zvezda iz čitavog posla izašla bogatija za 1,9 miliona evra.

Sportski aspekt kaže - 132 utakmice, šest golova i šest asistencija, ali ne govori sve. Asistencije za Bena i uloga u Salcburgu kad je prvi put izborena Liga šampiona u Ljutice Bogdana nemaju cenu. Takođe ni gol protiv Jang bojsa u Bernu, koji je takođe pomogao da se overi plasman u elitno takmičenje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Goran

11.01.2022 05:44

Nije to uradio samo degenek nego i drugi fudbaleri.politika ce unistiti sport