OTKRIO REPREZENTATIVNU TAJNU: Mislili su da je ljut na Mistera, a mogao je samo poluvreme da odigra!

Autor:

Sport

06.01.2022

19:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji strelac srpske fudbalske reprezentacije, Aleksandar Mitrović u Božićnom izdanju "Novosti" govorio je o svom prvom reprezentativnom pogotku 2013. godine i putu koji je u Portugalu doživeo kulminaciju golom kojim je direktno Srbiju odveo na svetsku fudbalsku smotru.

OTKRIO REPREZENTATIVNU TAJNU: Mislili su da je ljut na Mistera, a mogao je samo poluvreme da odigra!

Foto: Starsport

Aleksandar Mitrović i Dušan Tadić

- Mnogi su veliku pažnju posvetili našoj šetnji oko hotela na dan utakmice u Lisabonu u kojoj smo pobedili Portugal sa 2:1. Mnogi su pomislili da je proradila sujeta i da sam teško podneo odluku selektora da ne počnem susret. A istina je sledeća. Bio sam tih dana povređen i bio sam spreman za samo 45 minuta igre. Znao je to mali broj ljudi, pa i Mister. Rekao je da ne očekuje krupne stvari u prvom delu i da je bolje da zaigram u drugom poluvremenu, jer se tada sve rešava. Bio je u pravu i ja sam priliku iskoristio na najbolji mogući način. Do skoro mi je debitantski pogodak u reprezentaciji protiv Hrvatske u kvalifikacijama za Mondijal 2014. godine bio najdraži, a ovaj mi je odmah do njega - otkriva Mitrović

U novembru 2020. godine fudbalska Srbija je plakala, ali zato godinu dana kasnije slavi odlazak na Mondijala u Katar. Golom u Lisabonu Mitrović je postao junak nacije:

- Rekao sam Vam tada da nisam tri noći spavao. Ništa nisam mogao da uradim nakon te Škotske. Ali već nakon prvog sledećeg treninga znao sam da posle tako lošeg scenarija mora da se dogodi nešto lepo, samo da nastavim da vredno treniram i verujem u sebe. Imao sam i sreću da sam i u reprezentaciji, ali i u svom klubu imao podršku da se na najbolji način vratim u golgetersku formu. Taj gol u Lisabonu je najveća nagrada za sve u šta sam verovao.

Dve "biciklice" Tadića, savršen centaršut, let lopte i udarac glavom, slike su koje će se večito vrteti:

- To se već zna... Duća i ja možemo zatvorenih očiju da igramo na terenu. Naći će me on na terenu asistencijom i sa povezom na očima. Takav je igrač. Svaki napadač želi da u svom timu ima takvog asistenta - istakao je fudbaler koji je na godišnjoj svečanosti Fudbalskog saveza Srbije dobio specijalno priznanje "Zlatni gol".

Aleksandar Mitrović je već sada zlatnim slovima upisan u anale srpskog fudbala. Sa 44 postignuta pogotka najbolji je reprezentativni strelac svih vremena:

- Golovi mi prijaju, ali bez saradnje sa saigračima ništa od toga ne bi bilo. Imama sreće da sa vrhunskim ljudima igram u istom timu i to mi samo olakšava posao. Ambijent oko reprezentacije je mnogo bolji nego 2018. godine, kada smo takođe išli na SP u Rusiju. Svi vrlo dobro znamo šta se tada događalo oko nacionalnog tima. Sada je situacija neuporedivo bolja - zaključio je Aleksandar Mitrović

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading