TUŽNE VESTI STIŽU IZ ITALIJE: Preminula LEGENDA Serije A!

Autor:

Sport

01.01.2022

16:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osnivač i direktor nekadašnjeg italijanskog giganta "Parlamata" Kalisto Tanci preminuo je u 83. godini. On je ujedno stvorio i Fudbalski klub Parmu, klub koji smo devedesetih godina prošlog veka svi voleli.

TUŽNE VESTI STIŽU IZ ITALIJE: Preminula LEGENDA Serije A!

Foto: Tanjug/AP

Mlekarska kompanija "Parmalat" kupila je Parmu 1991. godine i od nje napravila moćan klub koji je osvojio Kup pobednika kupova 1993. godine, kao i dva Kupa UEFA 1995. i 1999. godine. 

Za vreme njegove "vladavine" Parmom u klubu su igrali igrači poput Ernana Krespa, Nestora Sensinija, Antonija Benariva, Đanluiđija Bufona, Fabija Kanavara, Faustina Aprilje, Huana Sebastijana Verona, Lilijana Tirama, Enrika Kjeze, Sava Miloševića i mnogi drugi velikani koji su obeležili devedesete godine prošlog veka.

On je 2003. godine osuđen na 18 godina zatvora zbog uloge koju je imao prilikom bankrota "Parmalata", najvećeg koji je Evropa videla u ovom veku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading