KAO BENZEMA: Jović nam EKSKLUZIVNO OTKRIO svoje planove - još dugo će IGRATI u Realu, oglasila se i Sofija!

Autor: Vladimir Zogović/Marija Stefanović

Sport

01.01.2022

11:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Luka Jović (24) jedan je od malobrojnih Srba koji su imali tu čast i privilegiju da zaigraju za slavni Real Madrid. Dres najtrofejnijeg fudbalskog kluba na planeti, logično, nosi sa sobom ogroman teret, pa Luka, između ostalog, mora da se izbori i s pritiskom poput insinuacija i medijskih nagađanja da nije omiljen među saigračima. Ipak, možda i najveća nesreća srpskog reprezentativca u kraljevskom klubu jeste činjenica da igra u eri neprikosnovenog Karima Benzeme, najboljeg centafora sveta u protekloj deceniji.

KAO BENZEMA: Jović nam EKSKLUZIVNO OTKRIO svoje planove - još dugo će IGRATI u Realu, oglasila se i Sofija!

Foto: instagram.com/lukajovic

Luka Jović i Sofija Milošević

U razgovoru za Srpski telegraf Jović je iskreno govorio o počecima na "Santjago Bernabeuu", planovima za budućnost, životu u Madridu, nacionalnom timu...

- Došao sam u Real s ciljem da ostanem, da budem tu 10-15 godina, zašto da ne. Kada sam dolazio, pričali su mi da je Benzema tu deset godina, da je došao sa 21, kao i ja u tom trenutku. Sigurno da mi je cilj da ostanem što duže - kaže Jović.

Dakle, ostao bi uprkos činjenici da ti je glavni konkurent Karim Benzema, najbolji igrač sveta na vašoj poziciji?

- Najbolji je na svetu. Sama činjenica da je 13 godina u Realu govori kakav je igrač. Ne treba trošiti reči na to. Mene nije sramota da budem rezerva takvom napadaču. Ostaje mi da radim jako i trudim se da jednog dana dođem do njegovog nivoa. Imamo dobar odnos, savetuje me, zadovoljstvo mi je što delim vreme u Realu s njim.

Spekulisalo se da te saigrači bojkotuju, da li je to istina?

Republika

Foto: Tanjug/AP

Luka Jović i Karim Benzema

- Čitao sam i ja navode da nisam dobro primljen u svlačionici, ali, naravno, da to nije tačno. Imam fenomenalan odnos sa svim saigračima. Sada pričam i španski jezik i mogu da komuniciram sa saigračima koji nisu razumeli engleski. Zaista nemam nijedan vid problema u komunikaciji s ostatkom tima. To su bile čiste gluposti. Ne družimo se privatno. Tamo je surovi profesionalizam. Svi su porodični ljudi.

Kako si se odlučio za dolazak u Real?

- Imao sam dosta ponuda, iskren da budem, ali smatram da je Real najveći klub na svetu i da je dobar za nastavak moje karijere. Takođe, i da u njemu ostanem dugo godina. Najveći uspeh je igrati u Realu i u njemu biti uspešan. Izbor je bio veoma lagan.

Jesi li bio svestan pritiska koji te očekuje?

- Pritisak je sastavni deo sporta i fudbala. A Real je najveći klub. Da, bio sam svestan šta me očekuje, ali moja cena u tom trenutku je odgovarala samo najbogatijim klubovima na svetu. Gde god da sam otišao imao bih pritisak i to nimalo nije uticalo na moju odluku.

Da li bi sada izabrao sredinu u kojoj bi više igrao i napredovao?

Republika

Foto: Tanjug/AP

Jović ima velike ambicije u Realu

- Da, iz ove perspektive sada je malo drugačija slika. Ali da sam ja znao u tom trenutku kako će se stvari odvijati, sigurno je da bih odabrao najbolju soluciju. Što se tiče situacije u Realu, mislim da se popravlja i da imam još vremena da pokažem ko sam i šta sam. Nadam se da će tako biti u narednom periodu.

Trener Anćeloti te hvali.

- Za igrača je najbitnije da ima trenera koji veruje u njega, pogotovo za napadača koji je, u mom slučaju, rezervna opcija. Bitno je da imate nekoga ko hoće da priča s vama, da oseti trenutak kada nešto treba da kaže. To je nešto što Anćeloti radi najbolje na svetu. Ima fenomenalan odnos sa svim igračima, tako i sa mnom. Sjajno sarađujemo od njegovog dolaska u klub. Zaista sam zadovoljan radom s njim.

Imaš društvo u Madridu, Maksimovića i Mitrovića iz Hetafea?

- Redovno se viđamo, udaljeni smo svega 20 minuta. Imam zaista super odnos sa Maksimovićem i Mitrovićem. Nemanju poznajem dugo, iz istog smo kraja Srbije. Odrasli smo fudbalski zajedno, imamo bratski odnos. Mitrović je sad došao, s njim sam mnogo dobar prijatelj. Bili smo to i pre nego što je došao u Hetafe. Dosta se družimo i super se slažemo i nadam se da ćemo dugo ostati u istom gradu.

Razmišljate li o Mundijalu, možemo li da prođemo grupu?

Republika

Foto: Starsport

Jović veruje u reprezentaciju Srbije

- Možemo. Pokazali smo u kvalifikacijama da smo jak tim, da možemo da pariramo jakim selekcijama, da pobeđujemo slabije od sebe koje igraju defanzivno protiv nas. Videćemo. U Južnoj Africi smo imali tim za koji smo verovali da ćemo sigurno proći grupu, savladali najjačeg, pa izgubili od slabijih. Imamo taj neki čudan mentalitet, ali se nadam da će ovog puta prevagnuti na onu bolju stranu.

Šta je to Piksi promenio?

- On traži od nas da verujemo da smo najbolji, da, ako odigramo dobro, sigurno ćemo pobediti svakoga. Ne obraćamo pažnju na protivnika, gde i protiv koga igramo, već samo na nas i našu pripremu utakmice. To je za svakog igrača velika doza samopouzdanja. To je ono kada kažeš sebi: "Pa ja ako danas odigram dobro, sigurno ću pobediti." Ranije nismo imali takav mentalitet i karakter i mislim da je to bilo presudno za naše rezultate.

Napadači, među kojima si i ti, velike su uzdanice navijača.

- Namestilo se tako. Ranije smo bili bolji defanzivno, a sada smo ofanzivno. Vremena se menjaju. Duci i Mitar igraju fenomenalno u svojim klubovima i nadam se da će nastaviti u ovom ritmu do kraja sezone. Mitar je dugo u Engleskoj, Duci je eksplodirao, oborio je Ronaldov rekord. Ne znam da li ljudi uopšte razumeju koliko je to veliko dostignuće. Izjednačiti se da jednim Kristijanom Ronaldom po bilo kom parametru je velika stvar. Ako ostane u Italiji, nadam se da će ga oboriti.

Vlahović je postao velika zvezda, svi ga zovu. Jesi li se čuo s njim?

- Nismo pričali o tome. To treba da bude samo njegova odluka. Dušan mora da oseti šta je najbolje za njega i njegovu karijeru. Ne treba da sluša ni roditelje ni menadžere ni prijatelje. Ma nikoga. Smatram da niko ne treba da mu se meša u to. Imaće oko sebe ljude koji će mu govoriti: "Uradi ovo, uradi ono." Bio sam u sličnoj situaciji i odluku sam doneo sam. Tako i on treba da uradi.

Vratiću se u Zvezdu po titulu i gol u derbiju

Rano si napustio Zvezdu, žališ li za nečim neostvarenim u voljenom klubu?

- U klubu je bila nepovoljna finansijska situacija. Neko je morao da ode. Jedini sam u tom trenutku imao ponude. Otišao sam na polusezoni, nisam uspeo da uzmem titulu iako smo imali zavidnu bodovnu prednost. Dugačka je karijera, nadam se da ću se jednog dana vratiti da ostvarim u Zvezdi sve ono što nisam. To su titula, Liga šampiona i gol u derbiju.

SOFIJA: NE ŽELIM ČOPOR DEČICE KAO RONALDO!
 

Luka Jović (24) i ja nećemo pratiti Kristijana Ronalda po broju naslednika, poručila je u intervjuu u Srpski telegraf verenica srpskog fudbalera i poznata manekenka Sofija Milošević (30). Luka i Sofija imaju sina Alekseja i sad čekaju drugo dete, a igrač Real Madrida ima i sina Davida iz veze sa Anđelom Matijašević. Ako nastavi ovim putem, bivši napadač Crvene zvezde mogao bi da stigne legendarnog Portugalca koji sa devojkom Georginom Rodrigez očekuje čak šesto dete. Igrač Mančester junajteda zasad ima dva sina i dve ćerke, a sad će dobiti blizance.

Aleksej ima godinu dana, a vi već očekujete novu bebu. Da li će vam biti teško s dva mala deteta u kući?

Republika

Foto: Instagram/printscreen

Luka Jović i Sofija Milošević

- Veoma sam zahvalna mami, koja mi redovno pomaže. Ne bih mogla bez nje i moram da kažem da joj se divim. Ona jebrata i mene sama odgajila i sad, iz ove perspektive, mogu da shvatim kako joj je bilo.

Pošto ćete dobiti još jednog sina, da li biste voleli da posle toga dobijete devojčicu?

- Ja sam bila ubeđena da će biti devojčica, kad ono još jedan dečak. Pošto se mnogo drugačije osećam u drugoj trudnoći nego prvoj. Bilo mi je veliko iznenađenje kada sam videla da je ponovo dečak. Iako sam mislila ako dobijem devojčicu da tu stanemo s decom, ali izgleda da će ih biti još.

Znači li to da ćete pokušati da stignete Kristijana Ronalda po broju dece, on sada čeka šesto sa devojkom Georginom Rodrigez?

- Mi se stalno šalimo na taj račun pošto je Luka mlađi od Ronalda i uskoro će imati troje dece da ima još vremena da ga stigne. Ja se iskreno nadam da ga baš neće sasvim pratiti iako su Lukine želje velike. On stvarno voli decu i veliku porodicu.

Zbog porodičnih obaveza imate li vremena da se posvetite i poslovnim?

- Iako mi je teško da ga ponekad ostavim samog, trudim se da sve uklopim. Izbacujem novu kolekciju i želim da se proširim na što veće tržište. Nadam se da ću uskoro izbaciti i sajt.

Republika

Foto: ST/D. KADIĆ

 

Da li supruge Lukinih saigrača kupuju vaše haljine?

- Da, baš sam pre nekoliko dana slala haljine supruzi Radamela Falkaoa Lorelej Taron za venčanje njene sestre. Moram da kažem da mi je to veoma drago, posebno jer je on Lukin omiljeni fudbaler.

Sofija: Biću najveći navijač u Kataru

Luka Jović biće jedan od predvodnika reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu u Kataru. Da li planirate uživo da ispratite ovo takmičenje?

- Naravno, to je već sve organizovano. Ići ću s njegovim agentom i biću najvatreniji navijač. Drago mi je što su izborili plasman na ovo takmičenje i nadam se da će napraviti dobar rezultat na Mundijalu.


BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading