DRAGOVIĆ U REPREZENTACIJI SRBIJE? Štoper Zvezde ZAPANJIO fudbalsku javnost!

Autor:

Sport

01.01.2022

10:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaler Crvene zvezde Aleksandar Dragović je rekao kako nikad nije razmišljao da zaigra za reprezentaciju Srbije!

DRAGOVIĆ U REPREZENTACIJI SRBIJE? Štoper Zvezde ZAPANJIO fudbalsku javnost!

Foto: Starsport

Aleksandar Dragović

Dragović je u razgovoru za "Kurir" otkrio da njega niko iz FSS nije kontaktirao, a i da jeste njegova odluka je jasna!

- Ne, nikada! Srbija nije bila opcija, jer me niko nije zvao. Sa druge strane, Austrija je zemlja u kojoj sam rođen, gde sam išao u školu, čiji jezik govorim. I posle fudbala živeću u Beču. Meni je Beč kao vama Beograd. Najlepši grad. Tamo ću se vratiti, tamo vidim sebe. Austrija mi je dala sve, ne samo u fudbalu, već i životu. Volim Srbiju, zbog svog porekla i dede... Ali nikada nisam razmišljao da igram za Srbiju- rekao je defanzivac Zvezde za "Kurir".

Iskusni štoper odrastao je u Austriji, a tamo nikada nije imao problem zbog porekla.

Republika

Foto: Starsport

Dragović u dresu Austrije

- Hvala Bogu, nikada nisam imao probleme zbog toga što mi se prezime završava na -ić! Drugi jesu, ima toga. Zezaju, posebno kad ste deca. Meni se nije desilo. Uvek sam bio korektan. Srećan sam što imam -ić. Svoju vezu sa Srbijom nikada nisam, niti ću da krijem, iako sam Austrijanac. Srećan sam zbog toga šta sam! Neki naši ljudi kukaju. Ako se ti prema drugim ljudima ponašaš kako treba, nikada nećeš imati problem. Tako ja razmišljam. Da li je to tako, u redu? Ne znam. Ali, ja tako živim i do sada nikada nisam imao problema- istakao je Dragović.

Fudbaler Crvene zvezde debitovao je za seniorsku reprezentaciju Austrije u junu 2009. godine na meču protiv Srbije. Od tada je odigrao 98 mečeva za nacionalni tim, samo pet manje od rekordera Andreasa Hercoga kojeg će verovatno prestići tokom 2022. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading