Kurtoa postaje najplaćeniji golman sveta!

Autor:

Sport

22.12.2017

11:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čelnici Čelsija pripremaju novi ugovor sa belgijskog golmana Tiba Kurtou.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Čelsi računa na Belgijanca

Kurtoa ima ugovor do juna 2019. godine, a trenutno u londonskom klubu zarađuje 100.000 funti nedeljno. On je nedavno izjavio da bi voleo da želi da pregovara sa klubom oko novog ugovora dok se sezona ne završi.

Britanski mediji navode da je rukovodstvo Čelsija spremno da ponudi novi ugovor Belgijancu u kojem bi dobio povišicu platu. Kurtoa je u maju odbio da produži ugovor sa Čelsijem, ali "plavci" veruju da Belgijanac ne bi mogao da odbije novu ponudu.

Čelsi želi da Kurtoa bude najplaćeniji golman na svetu, a to znači da bi Belgijanac morao da ima veću platu od 200.000 funti nedeljno i to ne računajući bonuse. Najplaćeniji golman sveta je čuvar mreže Junajteda David de Hea, koji u Mančesteru zarađuje nedeljno 200.000 funti.

Mediji na Ostrvu tvrde da je čelnicima Čelsija prioritet da u svom klubu zadrže Kurtou.

Kurtoa (25) je u Čelsi stigao 2011. iz Genka. On je potom do 2014. bio na pozajmici u madridskom Atletiku, a potom se vratio u londonski klub.

Za Čelsi je branio na 133 utakmice, a biće uzdanica Belgije na predstojećem SP u Rusiji. Za nacionalni tim nastupio je na 53 meča.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading