TRENER SITIJA NA UDARU ŠPANSKIH VLASTI: Policija privodi Gvardiolu!

Autor:

Sport

22.12.2017

08:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španska policija izdaće nalog za privođenje menadžera Mančester sitija Pepa Gvardiole i to zbog učešća na mitingu pristalica za nezavisnost Katalonije, koji je održan u junu ove godine.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Gvardiola podržava nezavisnost Katalonije

Gvardiola je osumnjičen da je bio deo grupe čiji je cilj da "mobiliše ljude koji bi branili jednostrano otcepljenje Katalonije od Španije".

Trener Mančester sitija našao se na udaru španskih državnih organa zbog govora, koji je tada održao i kojim je pozvao sve pristalice nezavisnosti da se "mobilišu". On je tada rekao da će glasati za nezavisnost Katalonije na referendumu.

Gvardiola je osumnjičen da je "svojim postupcima" podsticao građane na proteste i podržao nelegalni referendum o nezavisnosti Katalonije.

Gvardiola je jedan od najpoznatijih javnih ličnosti, koji podržava katalonsku nezavisnost, a na izborima 2015. godine bio je na listi koalicije "Glas za da".

On se skoro dva meseca na svim utakmicama pojavljuje sa žutom trakom na grudima, kao simbolom  otpora i podrške svim katalonskim političkim zatvorenicima.

Španski prenose da nije poznato kakve sankcije prete menadžeru Sitija ako bude proglašen krivim. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading