SUDAR ILI SUSRET FUDBALSKIH SVETOVA? Kristijano Ronaldo i Lionel Mesi, večito pitanje?

Autor:

Sport

30.12.2021

15:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Godina na izmaku, donela nam je brojne basnoslovne i šokantne fudbalske transfere, dva su ipak postavila ili srušila, neke nove temelje.

SUDAR ILI SUSRET FUDBALSKIH SVETOVA? Kristijano Ronaldo i Lionel Mesi, večito pitanje?

Foto: Ilustracija: republika.rs, Tanjug/AP

Godina za nama, moramo priznati, donela je mnoštvo turbulencija na fudbalskom tržištu, Englezi su tradicionalno trošili najviše, ali je takođe najviše novca zbirno plaćeno za engleske fudbalere, opravdano ili ne saznaćemo u narednom periodu.

Bilo je tu i situacija gde su neke redovne trošadžije poput Pari sen Žermena pokupile doslovno kajmak, potpisavši neke izuzetne fudbalere potpuno besplatno - Donaruma i Vajnaldum.

Čelsi je potpuno očajnički u želji da besprekorno popuni jalovi napad predvođen Vernerom, iskeširao 115 miliona evra za starog znanca, mašinu za golove koja je mlela sve pred sobom u Interu, Romelu Lukakua.

Republika

Foto: Foto, ilustracija, AP/Tanjug

Najbolji fudbalski transferi u 2021.

Bajern je radio standardno, ono što najbolje zna da radi, da kupuje sve što valja direktno od konkurencije iz Bundeslige. Borusija iz Dortmunda pak u želji da bar malo rastereti Halanda, dovela je jednog od talentovanijih evropskih napadača, Donijela Malena.

I dok u Novu godinu polako ulazimo sa standardnim pitanjima na temu budućih poslodavaca Kilijana Mbapea, Dušana Vlahovića i Erlinga Halanda, tekuća godina definitivno će ostati obeležena transferima možda i dvojicom najvećih svih vremena, a ako ne to onda definitivno akterima najvećeg fudbalskog rivalstva ikada.

Momci koji su već duboko zagazili u četvrtu deceniju života, svaki na svoj način, postavili su pečate svojih dosadašnjih karijera.

Reč je naravno o vanvremenskom dvojcu, Kristijanu Ronaldu i Lionelu Mesiju.

Republika

Foto: Ilustracija: republika.rs, Tanjug/AP, Profimedia

Lionel Mesi i Kristijano Ronaldo

Kao večiti antipodi jedan drugom, dokazi posvećenog i marljivog rada, odnosno urođenog vrhunskog talenta, tako su i sada, svako na svoj način ostavili podeljene emocije u fudbalskom svetu.

I dok je crveni deo Mančestera slavio povratak svoga mesije, Kristijana Ronalda, tako je Barselona tugovala zbog odlaska čoveka koji je godinama postajao simbol i personifikacija njene moći - Lionela Mesija.

Mesi se nakon faktički svog fudbalskog rođenja, prvi put otisnuo daleko od svoje mirne luke Kamp Noua, dok se Kristijano vratio tamo gde je fudbalski rođen.

Republika

Foto: Ilustracija: republika.rs, Tanjug/AP

Kristijano Ronaldo i Lionel Mesi

Posmatrajući ih obojicu, bilo bi nepošteno i suviše sebično prema fudbalu, veličajući jednog a nipodaštavajući drugog. Jer ipak, to su momci koji nas i dalje uprkos brojnim godinama odigranim na vrhunskom nivou intrigiraju i oduševljavaju svakim sjajnim potezom, svakim novim golom i svakom novom utakmicom.

I zato, možda bi bilo najbolje kada bi sledeća godina mogla da malo uspori - da zastanemo još malo, pogledamo još koju fintu, prepričamo sa ortacima još koji potez, uživajući u svemu onom što su fudbalu pružila ova dva fudbalska božanstva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading