NEMANJA MATIĆ SE OGLASIO PRED BOXING DAY: Poslao snažnu poruku navijačima Mančester junajteda!

Autor:

Sport

26.12.2021

10:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mančester junajtedu prija osveženje na klupi u vidu nemačkog stratega Ralfa Rangnika!

NEMANJA MATIĆ SE OGLASIO PRED BOXING DAY: Poslao snažnu poruku navijačima Mančester junajteda!

Foto: Starsport

Nemanja Matić

Deluje da je dolaskom Nemca na klupu "crvenih đavola" Junajted dobio ono što je tražio. Odbrana je konsolidovana, i nakon dve pobede minimalnim rezultatom Junajted se vratio u borbu za četvrto mesto i direktan plasman u Ligu šampiona.

Borba za prva četiri mesta koja nose plasman u najletinije fudbalsko takmičenje nikada nije bila neizvesnija. Pored "velike šestorke" tu je i ambiciozni Vest Hem koji ove sezone pruža odlične partije. Slično misli i Matić.

- Mislim da je konkurencija u Premijer ligi nikad jača. Kada sam došao 2009. godine, za trofej su se borili samo Čelsi i Mančester Junajted. Danas mnogo timova ima šansu da osvoji prvenstvo. Manji klubovi su izuzetno napredovali i kupuju igrače top klase. Za razliku od pre petnaestak godina, svakom treneru koji dođe ovde potrebno je vreme da se prilagodi - rekao je srpski fudbaler.

Zadovoljan je Matić i onim što je iskusni nemački stručnjak doneo dolaskom na klupu Junajteda, ali smatra da će mu ipak biti potrebno vreme da implementira sve svoje ideje.

- Naravno da će Rangniku biti potrebno vreme, ali ekipa ima dovoljno talenta da brzo razume i primeni sve ono što trener zahteva od nas. A to je pomalo od svega, nije reč samo o presingu. Morate tačno znati šta radite u datom trenutku, odnosno kada i gde da izvršite pritisak. Morate biti fizički spremni, morate da igrate dobro taktički i da koristite šansu koja vam se ukaže... Već se navikavamo na njega. Razumemo njegove ideje i ono što očekuje od nas na svakoj poziciji. Postepeno ćemo doći tačno tamo gde želi da budemo - kaže Matić.

Za kraj, Matić ne krije ambicije da se ova sezona završi nekim trofejom.

- Naravno, imali smo problema, a sada moramo da budemo na 100 posto koncentracije od prvog do poslednjeg minuta. Kada imamo besprekoran fokus, teško je igrati protiv nas. Morate biti ubojiti kada vam se otvori prilika za gol, a dobra odbrana dovodi do trofeja. Vreme je da pokažemo kvalitet i konačno dođemo do nekog trofeja - zaključio je Matić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading