ŠTA ĆE DELIJE REĆI NA OVO? Muftija Mustafa Jusufspahić pod lažnim imenom igrao za Crvenu zvezdu!

Autor:

Sport

25.12.2021

20:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Muftija beogradski Mustafa Jusufspahić otkrio je malo poznate detalje iz davne prošlosti.

ŠTA ĆE DELIJE REĆI NA OVO? Muftija Mustafa Jusufspahić pod lažnim imenom igrao za Crvenu zvezdu!

Foto: Printscreen/Youtube/Ilustracija

Da li ste znali?

Muftija beogradski Mustafa Jusufspahić mogao je da krene potpunom drugačijim putem, bio je blizu fudbalske karijere u Crvenoj zvezdi.

Detalje za koje javnost ranije nije znala otkrio je u razgovoru za Kurir, a kako je ispričao tokom razgovora, nastupio je i za seniorsku ekipu crveno-belih. To se dogodilo pod lažnim prezimenom, jer je u isto vreme bio registrovan za drugi klub.

- Trenirao sam fudbal kao klinac. U Beogradu nije bilo srednje teološke škole, islamske, pa sam nastavio školovanje u Sarajevu. Nastavio sam da treniram u FK Sarajevo, dobro smo napredovali, bili smo na kraju prvenstva Jugoslavije za juniore u finalu sa Zvezdom - počeo je priču Mustafa Jusufspahić.

Na tom meču primetili su ga skauti crveno-belih.

- Cvetković, tadašnji sekretar, rekao je tada mom ocu Hamdiji i meni da, kao beogradsko dete, treba dođem u Zvezdu, da me čeka dres... - otkriva malo poznate detalje muftija.

To se i desilo, a on je jednom obukao i dres seniorskog tima Crvene zvezde. Zbog toga što je bio registrovan u Sarajevu, morao je da nastupi pod lažnim prezimenom.

- Na narednom raspustu sam trenirao sa Zvezdom, misleći da ću biti sa svojom generacijom. Međutim, u svlačionicu ulaze Dragiša Binić, Piksi... Mislio sam da sam pogrešio svlačionicu. Onda su me poveli u Zrenjanin na utakmicu protiv Proletera, ali nisam smeo da igram zvanično za Zvezdu, jer sam bio registrovan u klubu u Sarajevu. Tako sam, da bih igrao i da bi videli kakav sam na terenu, dobio dres s prezimenom Janković. Izađemo na teren, ali jedan poslastičar, koji je poznavao mog oca i mene, kad me je video, počeo je da viče 'Mustafa, Mustafa'. Sklonili su me iako mi je trener rekao da sam dobro igrao poluvreme - naveo je on.

Republika

Foto: Privatna arhiva

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (1)

Loading
ZAvram

25.12.2021 23:33

Породица Јусуфспахић достојна сваког поштовања и братске љубави...