MARAKANA PONOVO TUGUJE ZBOG LEGENDE: Tužan dan za navijače Crvene zvezde!

Autor:

Sport

22.12.2021

13:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tužan dan na Marakani.

MARAKANA PONOVO TUGUJE ZBOG LEGENDE: Tužan dan za navijače Crvene zvezde!

Foto: Republika

Marakana

Danas se navršava tačno 20 godina od tragične pogibije bivšeg fudbalera Crvene zvezde Jovana Gojkovića.

Gojković je imao samo 26 godina i stradao je u teškoj saobraćajnoj nesreći.

On je u trenutku pogibije bio član solunskog Iraklisa, ali ga navijači Srbije najviše pamte po mečevima u dresu kluba sa beogradske Marakane.

Gojković se te kobne 2001. godine u ranim jutarnjim časovima vraćao iz Stare Pazove u Beograd. Izgubio je kontrolu nad vozilom i skliznuo sa puta. Kao uzrok nesreće navedeni su zaleđen i klizav put.

Zvezda se 20 godin kasnije setila svog nekadašnjeg fudbalera.

Na današnji dan 2001. godine, napustio nas je fudbalski virtuoz svoje vrste, neko koga su zvezdaši obožavali i čijih poteza se i danas sa divljenjem sećamo - Jovan Cune Gojković tragično je nastradao u saobraćajnoj nesreći tog decembarskog dana. Bilo je nemoguće ne primetiti ga. Na terenu i van njega zračio je posebnom energijom, vedrog duha, bio je najbolji kada je to bilo najvažnije, maestralan dribler. I na nebu tom... - poruka je crveno-belih. Kao što je rečeno, u trenutku pogibije bio je igrač Iraklisa, ali se dogovorio o prelasku u Olimpijakos. Gojković je pre Zvezde nastupao još za Borac i Čukarički, a jednom je oblačio dres Jugoslavije. Za Zvezdu je igrao od 1997. do 2000. godine, a posebno se pamti 110. "večiti" derbi na kome je Zvezda savladala Partizan ubedljivo (4:0). Gojković je posle postavio konačan rezultat - stoji u objavi crveno-belih.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading