ODE CELA PLATA DA GLEDATE "ORLOVE": Evo koliko će koštati smeštaj u Kataru tokom SP!

Autor:

Sport

22.12.2021

05:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Srbije otišli su na Svetsko prvenstvo 2022. pobedom nad Portugalom, a koliku će podršku navijača imati u Kataru, zavisiće od dubine džepa pojedinaca.

ODE CELA PLATA DA  GLEDATE "ORLOVE": Evo koliko će koštati smeštaj u Kataru tokom SP!

Foto: Starsport

Slavlje fudbalera Srbije sa navijačima

Ako ništa drugo, bar već sada znaju da će im trebati cela prosečna plata u našoj zemlji i to samo za smeštaj u najjeftinijim hotelima.

Katar je već sada propisao koliko će smeti da košta najskuplji smeštaj u svakoj od kategorizacija, pa će tako za noćenje u najjeftinijoj sobi u hotelu sa jednom i dve zvezdice biti potrebno izdvojiti 72 evra. To znači da će svakom navijaču "orlova", tokom najmanje osam dana, koliko traje grupna faza i koliko naša reprezentacija mora da ostane na Mundijalu, samo za smeštaj biti potrebno 576 evra, dok eventualni prolaz izabranika Dragana Stojkovića Piksija u drugu fazu podiže troškove.

PRESEDANOM PROTIV HAOSA

Naravno, onima sa dubljim džepom na raspolaganju su skuplji smeštaji. Tako za noćenje u hotelu sa tri zvezdice treba izdvojiti 107 evra, u onom sa četiri zvezdice 117, a za najskuplji luksuzni hotel sa pet zvezdica 520 evra. Odsesti će biti moguće i u privatnim smeštajima, u kojima je na raspolaganju 60.000 kreveta, kao i na usidrenim luksuznim kruzerima, na kojima će biti oko 10.000 kreveta.

Republika

Foto: Starsport

Navijači Srbije

Ovakav potez vlasti u Kataru je presedan jer se nikada nije desilo da domaćin propiše maksimalne cene smeštaja, ali je donekle razumljiv jer bi navala 1,2 miliona očekivanih navijača iz celog sveta sigurno podigla cenu zbog velike potražnje i napravila haos. Pritom su cene smeštaja "zamrznute" od 1. novembra, a turnir startuje 21. novembra, pa sve do 18. decembra, kada je na programu veliko finale. Pritom smeštaj nije moguće rezervisati odmah, već tek kada budu poznate sve 32 reprezentacije učesnice, što će biti posle baraža, čija su finala 29. marta, odnosno žreba za grupe, koji je 1. aprila.

AVIONI, KARTE, HRANA, PIĆE...

Na sve ovo treba dodati cenu povratnih avionskih karata, za koje je već sada jasno da neće biti ispod 1.000 evra. Takođe, najjeftinije "hospitaliti" ulaznice za mečeve koštaće 820 evra. U Kataru treba nešto pojesti i popiti, a to košta. Tako za kafu, i to sada, kada su cene "normalne", treba izdvojiti oko pet evra, za pivo oko tri evra (alkohol sme da se konzumira samo u specijalizovanim restoranima), dok picu treba platiti između 15 i 20 evra, a obrok u restoranima oko 50 evra.

CENE NOĆENJA U HOTELIMA

- jedna i dve zvezdice 72 evra

- tri zvezdice 107 evra

- četiri zvezdice 117 evra

- pet zvezdica 520 evra

Vakcina, PCR test i karantin

Do početka SP ima još 11 meseci, ali ako na snazi ostanu sadašnji propisi u borbi protiv korone, u Katar neće moći da uđe bilo ko tek tako. Trenutno je potrebna posebna dozvola za sve koji nemaju boravišnu vizu, kao i negativan PCR test ne stariji od 72 sata. Vakcinisani fajzerom,astrazenekom, modernom i džonson i džonsonom mogu slobodno da se kreću ako je prošlo 14 dana od druge, odnosno jedine doze. Vakcinisani sinofarmom, sinovakom i sputnjikom-V moraju da prilože i test na antitela urađen pred put. Nevakcinisani će morati u jednonedeljni hotelski karantin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading