BIVŠI SELEKTOR GRMI: Da sam ostao, postali bismo PRVACI sveta!

Autor:

Sport

21.12.2021

11:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Igor Štimac govorio je o kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Brazilu.

BIVŠI SELEKTOR GRMI: Da sam ostao, postali bismo PRVACI sveta!

Foto: Starsport

Hrvatska je tada bila u grupi i sa našom reprezentacijom, a tu su bili još i Belgija, Vels i Škotska.

Štimac je u popularnom podkastu "Inkubator" rekao da je to bila najteža grupa ikad za "Kockaste".

Komšije su u njoj završile na drugom mestu, iza neprikosnovene Belgije, a ispred Srbije, i na taj način obezbedili su mesto u baražu za plasman na Mundijal u Brazilu.

Republika

Foto: Starsport

Ipak, Štimac nije imao priliku da vodi Hrvatsku u Brazilu, pošto je pred baraž dobio otkaz, a na njegovo mesto došao je Niko Kovač.

- Jedini kao hrvatski selektor nisam okusio Mundijal. U teškoj situaciji, najtežoj grupi koju je Hrvatska ikada imala, po renkingu smo završili drugi. Belgija, Srbija, Vels i Škotska, nije bilo lakog protivnika. Imali smo 16 bodova, zacementirano drugo mesto, a onda se desio nesrećni poraz u Zagrebu, sami sebe smo pobedili protiv Škotske - rekao je Štimac i dodao:

- Bili smo svesni da Belgija neće prosuti bodova, bila je superiorna. Nažalost, to se i desilo. Kasnije se desio veliki udar na mene kao selektora, loše pisanje, omalovažavanje i sve je moglo loše da utiče na baraž. Promena je bila neizbežna.

Štimac je priznao da je njegov odlazak pomogao igračima, ali smatra da su Hrvati u Brazilu mogli da postanu svetski šampioni.

- Mislim da sam napravio dobru stvar, sebi sam napravio štetu, ali sam omogućio igračima mir. Da smo ostali zajedno, plasirali bismo se isto u Brazil i napravili puno više. Na prvom sastanku sam im rekao da mogu da budu svetski prvaci, to nam je bio cilj - iskren je bivši selektor naših komšija.

Štimac je ostao upisan u istoriju reprezentacije Hrvatske, koji je na klupi "Kockastih" proveo najmanje vremena.

Kada se setiš šta je sve bilo, kakva su opterećenja bila dok sam bio selektor i kakva se nekorektnost pokazala prema meni. Svaki trener ima cilj, meni su dati i ispunjeni. Da li je upitno da li se nastavlja dalje? Ne bi trebalo... Sve vreme smo imali negativnost oko Saveza, što je moglo da se očekuje na dešavanja oko Mamića, kao i destruktivni deo oko Saveza, koji nepodnosimo. Ministar Jovanović, predsednik Josipović, ko njima daje za pravo da priča? Šta su dali Savezu? - zaključio je hrvatski stručnjak, koji trenutno predvodi reprezentacjiu Indije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading