SRPSKI TELEGRAF SAZNAJE: Istorijski potpis, prvi SRBIN u velikanu iz Milana!

Autor:

Sport

18.12.2021

20:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalski klub Milan postoji 122 godine, i za to vreme kroz stadion San Siro prodefilovalo je igrača iz 51 nacije, ali nikada Srbin. Prvi igrač s našim pasošem u istoriji roso-nera biće Nikola Milenković (24), koji će već u januaru obući crveno-crni dres kluba iz Grada mode.

SRPSKI TELEGRAF SAZNAJE: Istorijski potpis, prvi SRBIN u velikanu iz Milana!

Foto: Starsport

Naime, imao je Milan u svojim redovima fudbalere na ić poput Dejana Savićevića (Crna Gora), sada su to Zlatan Ibrahimović (Švedska), Ante Rebić (Hrvatska) i Rade Krunić (BiH), a zima 2022. biće istorijska za našu zemlju jer će konačno jedan igrač iz naše zemlje obući dres sedmostrukog prvaka Evrope.

Fiorentina će na ime transfera dobiti 15 miliona evra, ekskluzivno saznaje Srpski telegraf. Popularni Bleki potpisaće ugovor na četiri godine i konačan potpis mogao bi da usledi nakon dogovora oko bonusa.

Razlog što sportski direktor Milana Paolo Maldini i trener Stefano Pioli nisu čekali leto da angažuju našeg štopera jeste povreda komandanta odbrane Simona Kjera, koji će morati na operaciju i čeka ga duža pauza, a nije isključeno ni da se neće vraćati na teren do kraja sezone.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Kako naš list dalje saznaje, sada već iskusni defanzivac imao je ponude i iz Engleske i Španije, ali želi da ostane u Italiji jer se navikao na život u ovoj zemlji.

Velika prednost reprezentativca Srbije jeste to što može da odgovori i poziciji desnog beka i prija mu formacija i sa četiri i sa tri fudbalera u defanzivnoj liniji. Nikola Milenković na Apenine je stigao u leto 2017, kada je za 5.100.000 evra došao iz Partizana u tim iz Firence, a za "violu" je odigrao 143 utakmice i postigao 13 golova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading